ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χάσικος: Δεν πρέπει να απαγορεύσουμε τη μεμονωμένη κατοικία

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προέβη σήμερα σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χάσικος είπε ότι «κορυφαία απόφαση που αφορά το Υπουργείο μου σήμερα, για το Υπουργείο μου πάντοτε, είναι ότι επιτέλους πάει (στη Βουλή) το νομοσχέδιο για τους σκύλους».

Πρόσθεσε ότι «δεν υπήρχε μια τάξη, μια νομοθεσία, ποιος έχει την ευθύνη, τι γίνεται με τις άδειες των σκύλων, τις καταγγελίες για τα ζώα» και άλλα, σημειώνοντας ότι όλα αυτά θα ρυθμίζονται μέσα από το νομοσχέδιο και θα έχουν την ευθύνη οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για τη δημιουργία καταφυγίων.

Είπε ακόμη ότι «μπορεί οι κοινότητες να μην έχουν τα χρήματα να τα κάνουν. Εμείς θα βοηθήσουμε ώστε να γίνουν, αν δεν μπορούν τοπικά, τότε περιφερειακά, πολλές κοινότητες μαζί να κάνουν ένα καταφύγιο».

Ερωτηθείς για το θέμα της μεμονωμένης κατοικίας, ο κ. Χάσικος είπε ότι «ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών. Υπήρξαν αντιδράσεις, ναι, να το παραδεχτούμε. Φαίνεται ότι το μέγεθος των αντιδράσεων δεν ήταν άσχετο με τη γνώση ακριβώς του τι αυτή η πολιτική στόχευε ή τι επιδιώκεται. Νομίζω ότι μετά από τις εξηγήσεις που έδωσα χθες στη Βουλή συμφωνήσαμε να γίνει μια νέα συνάντηση στην Επιτροπή Εσωτερικών, έτσι ώστε να δούμε εκεί και όπου χρήζει βελτίωσης αυτή η πολιτική. Διότι η πρόθεση δεν είναι σε καμία περίπτωση να απαγορεύσουμε, αντίθετα, εμείς θέλουμε να επιτρέψουμε τη μεμονωμένη κατοικία, αλλά μέσα από σωστά κριτήρια τα οποία θα μπουν κάτω θεσμοθετημένα. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε μια καλή κατάληξη».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση