ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην ουσία ουσιαστικών θεμάτων η συνάντηση Αναστασιάδη-Γκουτιέρες

Ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών του κυπριακού, έλαβε ο ΓΓ των ΗΕ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αρκετά δημιουργική χαρακτήρισε τη 40λεπτη συνάντηση που είχε πριν λίγο με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας ικανοποίηση για τις θέσεις που αναπτύχθηκαν.

«Μπήκαμε στην ουσία ουσιαστικών θεμάτων που εκκρεμούν και θα πρέπει να ευρεθεί λύση προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα ή αξιώσεις που τίθενται», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ως εξαιρετικά σημαντική θεωρείται από κυπριακής πλευράς η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε από πρώτο χέρι τον κ. Γκουτιέρες για τα συμβαίνοντα στο κυπριακό τις τελευταίες εβδομάδες.

Ειδικά μετά τα όσα έγιναν λόγω ενωτικού και την αντίδραση εκ μέρους της τ/κ ηγεσίας που καταδίκασε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημείο αναφοράς είναι πάντως, και η ίδια η τακτική που φαίνεται να θέλει να ακολουθεί και ο νυν επικεφαλής των ΗΕ.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, θέλει να έχει ο ίδιος ενημέρωση και όχι μέσω τρίτων για τα όσα διαδραματίζονται υπό τη σκέπη του Οργανισμού, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και από τη στάση του στη Γενεύη.

Ωστόσο όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, στόχος της συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ ήταν να τον ενημερώσει με αντικειμενικό τρόπο και χωρίς να εμπλακεί σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών για την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου.

Είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την παρουσία του και τις συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες σήμερα και τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αύριο Πέμπτη και σ’ αυτές θα επιδιώξει να προβληθούν τα προβλήματα που υφίστανται ενώ θα επανατονίσει την αποφασιστικότητά του για συνέχιση του διαλόγου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση