ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Τάσου Κούζουπου

ΚΥΠΕ

Τη βεβαιότητα ότι ο ψηφοφόρος της Γεροσκήπου θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τάσο Κούζουπο, εκλέγοντάς τον εκ νέου στη θέση του Δημάρχου, έστειλε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Βενιζέλος Ζανέττος, μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Κούζουπου.

Η ικανότητα, είπε, του Τάσου Κούζουπου να συνεργάζεται με όλες τις πολιτικές δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο αποτελεί εγγύηση ώστε ο δήμος να συνεχίσει να εφαρμόζει στην πράξη αυτό που αναφέρεται σαν περιεχόμενο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Ο Τάσος Κούζουπος απέδειξε στην πράξη ότι έχει τη δυνατότητα να διεκδικεί, να προγραμματίζει, να αφουγκράζεται τους δημότες του. Διαθέτει ανεξάρτητη σκέψη, που τον καθιστά αποτελεσματικό στις προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων. Εχουμε πρόταση και τον κατάλληλο άνθρωπο που θα την υλοποιήσει».

Το μήνυμα ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να βρίσκονται κοντά στους πολίτες, να έχουν ευαισθησίες και όραμα για το μέλλον και να μπορούν να υποδεικνύουν λύσεις για το παρόν, έστειλε και ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Αντώνης Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι το ΔΗΚΟ αποφάσισε την στήριξη υποψηφίων δημάρχων, θέτοντας πάνω απ’ όλα το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ευημερία της κάθε τοπικής κοινωνίας. «Είναι πολλά τα θέματα για τα οποία ο δήμος πρέπει να δουλέψει. Οι δήμαρχοι θα πρέπει να είναι αποδεδειγμένα ικανοί να παράγουν έργο και να κινούνται με αγνές προθέσεις. Ο Τάσος Κούζουπος διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά. Ολα αυτά τα χρόνια έχει να επιδείξει μόνο σοβαρό έργο και πολιτικό λόγο. Για δέκα χρόνια τον γνωρίσαμε και τον αξιολογήσαμε. Ξέρουμε πώς ξεκίνησε και πού έχει φτάσει. Δεν θα μιλήσω εγώ για αυτά που έχει κάνει. Θα μιλήσουν τα έργα».

Από την πλευρά του ο Τάσος Κούζουπος, ο οποίος εγκαινίασε και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία, υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση επανεκλογής του θα συνεχίσει σε συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο τη διεκδίκηση με διαφάνεια κα εντιμότητα της υλοποίησης έργων και δράσεων ουσίας σε όλους τους τομείς.

«Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία ανάπτυξης της πόλης μας», είπε, με τα έργα τα οποία έχουμε τροχοδρομήσει δεν είναι δυνατό να υπάρξουν παλινδρομήσεις, ταλαντεύσεις και πισωγυρίσματα.

Απαιτείται, πρόσθεσε, συνέχιση μιας σταθερής πορείας επιτυχιών, αναφέροντας ότι θα συνεχίσει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών των συνδημοτών του.

Μηνύματα Ζαννέτου προς κόμματα
Στο μεταξύ, μήνυμα ενότητας των πολιτικών δυνάμεων του τόπου στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού, έστειλε ο κ. Ζαννέτος, μιλώντας στα εγκαίνια.

Είπε ότι για να μπορέσει η πολιτική ηγεσία να ανταποκριθεί στα συμφέροντα του τόπου και του λαού, θα πρέπει να εργαστεί ενωμένα, χωρίς να «αλληθωρίζει» και χωρίς να υποβάλλει θέσεις, που στην ουσία θα σημαίνουν υπαναχώρηση από όσα έχουν συμφωνηθεί με την τουρκοκυπριακή και την διεθνή κοινότητα.

Εμμένοντας στις βασικές αυτές αρχές, είπε, αποδεικνύεται η αδιαλλαξία της Αγκυρας.

«Οφείλουμε να επιβεβαιώνουμε καθημερινά», είπε, «εντός και εκτός Κύπρου, την ειλικρινή μας βούληση για εξεύρεση λύσης, να αξιοποιούμε όλα τα περιθώρια, ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία που θα βασίζεται σε πλαίσιο λύσης, ωστόσο, αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό δεν θα επιρριφθούν ευθύνες στη δική μας πλευρά».

Σε αντίθετη περίπτωση πρόσθεσε, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

www.kathimerini.com.cy

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση