ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έντονο παρασκήνιο για τις αντιδημαρχίες σε «δύσκολους» Δήμους της Λεμεσού

Πολεμίδια και Ύψωνας εξέλεξαν αντιδημάρχους

ΚΥΠΕ

Μόνο στους Δήμους Πελεμιδιών και Ύψωνα, έγινε κι επίσημα η ανάληψη των καθηκόντων των νέων τοπικών αρχών που αναδείχτηκαν από τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στους υπόλοιπους τρεις περιφερειακούς Δήμους και τον κεντρικό της Λεμεσού, οι συνεδρίες των δημοτικών συμβουλίων για την ανάδειξη αντιδημάρχων και την συγκρότηση των δημοτικών επιτροπών, έχουν οριστεί για την προσεχή εβδομάδα.

Στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών την Τετάρτη, έγινε η ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου Κάτω Πολεμιδιών κ. Γιώργου Τ. Γεωργίου και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος αναφέρθηκε στους στόχους της νέας πενταετίας 2011-2016 και ζήτησε από όλους αφοσίωση και προσήλωση στο όραμα μας που θέλει τα Πολεμίδια μια πόλη με επιτεύγματα, ζητώντας επίσης από τη Δημοτική Υπηρεσία να είναι πιο κοντά στους πολίτες, να κάνει ο καθένας το κάτι τι παραπάνω για την αποτελεσματική δράση του Δήμου. 

Στη συνέχεια σε ειδική συνεδρία τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με μυστική ψηφοφορία έκλεξαν ως νέο Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβολο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ  κ. Νίκο Αναστασίου.

Αμέσως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο καταρτίστηκε σε Σώμα κι αποφασίστηκαν οι Επιτροπές που θα βοηθούν και θα στηρίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την Τετάρτη το βράδυ συνήλθε και το Δημοτικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Δήμου του Ύψωνα, υπό την προεδρία του Δημάρχου Άριστου Αριστείδου. Με μυστική ψηφοφορία εξελέγη αντιδήμαρχος ο κ. Μάριος Νεοφύτου, που προέρχεται από την δημοτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Στους υπόλοιπους Δήμους της Λεμεσού, η αργοπορία στον καθορισμό των πρώτων συνεδριάσεων των νέων δημοτικών συμβουλίων δίνει την ευκαιρία των διαβουλεύσεων, μεταξύ των ομάδων για εξεύρεση λύσης στις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται για ανάδειξη αντιδημάρχων. Στον κεντρικό Δήμο της Λεμεσού υπάρχει έντονο παρασκήνιο για συνομολόγηση συμμαχιών για την ανάδειξη Αντιδημάρχου, που προβλέπεται να προέρχεται είτε από τις τάξεις του ΔΗΚΟ, είτε του Δημοκρατικού Συναγερμού. Οι συμμαχίες καταρτίζονται με βάση ανταλλάγματα για τις προεδρίες Δημοτικών Επιτροπών, ή την εκπροσώπηση στις Σχολικές Εφορίες.  

www.kathimerini.com.cy

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση