ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ: Δεν χρειάζονται σχολιασμό τα έγγραφα των ΗΕ

Στο Κραν Μοντανά υπήρξε μια μεγάλη επιτυχία του Προέδρου Αναστασιάδη, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Στο Κραν Μοντανά υπήρξε μια μεγάλη επιτυχία του Προέδρου Αναστασιάδη, αφού για πρώτη φορά τέθηκε ένα σωστό πλαίσιο που μιλούσε για ένα κανονικό κράτος, χωρίς ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι για τα απόρρητα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», δεν χρειάζεται οποιοδήποτε σχόλιο.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο περιοδείας σε συσκευαστήριο αγροκτήματος στο Φασούρι Λεμεσού, ο κ. Νεοφύτου ρωτήθηκε κατά πόσο τα έγγραφα δείχνουν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραπλανήθηκε στο δείπνο της 6ης Ιουλίου, ως προς τις θέσεις της Τουρκίας.

Απάντησε ότι όλοι γνωρίζουν «πόσο δύσκολη είναι η Τουρκία και ότι μέχρι σήμερα είχαμε την προκλητικότητα της και αυτό είναι δεδομένο».

«Η δική μας προσπάθεια είναι, διαμέσου του διεθνούς παράγοντα να σπάσουμε το αδιέξοδο», ανέφερε και πρόσθεσε πως «στο Κραν Μοντανά υπήρξε μια μεγάλη επιτυχία του Προέδρου Αναστασιάδη, το ότι για πρώτη φορά, από τα πιο επίσημα χείλη, του ΓΓ του ΟΗΕ, τέθηκε ένα σωστό πλαίσιο, το πλαίσιο Γκουτέρες, που μιλούσε για ένα κανονικό κράτος χωρίς ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα».

Αυτό, υπέδειξε, πρέπει να το κρατήσουμε, «γιατί είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού προβλήματος που τέθηκε από ΓΓ με τέτοιο ξεκάθαρο τρόπο, το θέμα της ασφάλειας».

Σε ερώτηση κατά πόσο θα σχολιάσει τα έγγραφα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως «τα έγγραφα είναι μέρος της ιστορίας, δεν χρειάζονται σχολιασμό όταν είναι έγγραφα, αυθεντικά, που κανείς δεν τα αμφισβητεί».

Το ΑΚΕΛ να δείξει με άλλο τρόπο την ευαισθησία του στις επιχειρήσεις

Στις δηλώσεις του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα για τα νοικοκυριά, από 19% σε 9%, σχολιάζοντας παράλληλα τις τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ για παρόμοια πρακτική και στις επιχειρήσεις.

«Πρώτα χαιρετίζω γιατί το κόμμα της εργατιάς σκέφτεται και τους επιχειρηματίες και δεύτερον, θα ήθελα να τους υποδείξω ότι δεν κάνει καμία διαφορά για έναν επιχειρηματία, γιατί ό,τι πληρώνει σε ΦΠΑ θα το πάρει ως επιστροφή, άρα δεν χρειάζεται», ανέφερε.

Κάλεσε δε το ΑΚΕΛ να δείξει αλλού την ευαισθησία του για τους μικροεπιχειρηματίες του τόπου, «γιατί χρειαζόμαστε να τους στηρίξουμε, αλλά αυτό δεν είναι στήριξη, είναι μια ατάκα».

Χρειάζεται στήριξη ο πρωτογενής τομέας

Μαζί με την Κυβέρνηση και μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα στηριχθεί και ο πρωτογενής τομέας της γεωργίας, δήλωσε εξάλλου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο συσκευαστήριο της εταιρείας «Cyprus Phassouri Plantations Ltd».

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως το συγκεκριμένο αγρόκτημα είναι το μεγαλύτερο της Κύπρου και το γεγονός ότι πρώτος Πρόεδρος του ΔΣ διετέλεσε ο παππούς του νυν Προέδρου του Ισραήλ, δείχνει τους δεσμούς της Κύπρου με τη γειτονική μας χώρα.

Σημείωσε δε ότι «χωρίς την τεχνολογική αναβάθμιση, δύσκολα μπορείς να αντεπεξέλθεις στον ανταγωνισμό» και πως «ο τόπος μας δεν μπορεί μόνο να επενδύει στον τουρισμό, στην ανάπτυξη γης, στις υπηρεσίες».

«Δεν μπορεί να έχουμε μια υγιή οικονομία χωρίς τον πρωτογενή τομέα και ένας από αυτούς είναι και η γεωργία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι άκουσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και εισηγήσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

Μαζί με την Κυβέρνηση και μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα στηριχθεί και ο πρωτογενής τομέας της γεωργίας, κατέληξε στη δήλωση του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ευχαριστώντας τον κ. Νεοφύτου για την επίσκεψη του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, Μενέλαος Σιακόλας, είπε πως τα προβλήματα στον κλάδο της γεωργίας είναι πολλά και ευχήθηκε όπως με τη συμβολή της Κυβέρνησης «θα δούμε καλύτερες μέρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση