ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ για ΑΤΑ: Μπορεί να αποκατασταθεί απόλυτα η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων

Χωρίς δογματισμούς μπορούμε και θα βρούμε λύση, είπε ο κ. Νεοφύτου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις αποτελούν το εργαλείο της κοινωνικής δικαιοσύνης για τη μεσαία τάξη, που πλήρωνε και πληρώνει μόνο φόρους, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ανέφερε "πολλές φορές ότι η οικονομία είναι το όχημα για να μπορείς να στηρίξεις όλες τις κοινωνικές τάξεις" και πρόσθεσε πως «για να έχεις ισχυρή οικονομία πρέπει να δίνεις κίνητρα για εγχώριες αλλά και προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

«Μ’ αυτόν τον τρόπο η δυνατή οικονομία προσφέρει έσοδα στο κράτος για να μπορείς από τη μια να στηρίζεις αυτούς που έχουν ανάγκη, από την άλλη μέσα από πολιτικές να ελαφρύνεις τα έξοδα του νοικοκυριού, όπως κάναμε με το ΓΕΣΥ και όπως θα κάνουμε αύριο με το ολοήμερο σχολείο», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι «υπάρχει και μια μεγάλη μάζα, η μεσαία τάξη, που πλήρωνε και πληρώνει μόνο φόρους» και «σ’ αυτή, το εργαλείο της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις».

«Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια δυνατή οικονομία με κοινωνική ευαισθησία αλλά και να σταματήσουν οι κοινωνικές ανισότητες που υπήρχαν εδώ και δεκαετίες για τη μεσαία τάξη και το μεσαίο νοικοκυριό», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την ΑΤΑ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι σε καιρούς πάρα πολύ δύσκολους να ζητούν την αποκατάσταση της αγοραστικής τους δύναμης», αλλά εξίσου δίκαιο, όπως πρόσθεσε, «έχει και η εργοδοτική πλευρά όταν ανησυχεί για τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ανέφερε πως «πάντα υπάρχει ο τρόπος επίλυσης του οποιουδήποτε προβλήματος» και προσθεσε πως «χωρίς δογματισμούς μπορούμε και θα βρούμε λύση».

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, «χωρίς να επηρεαστεί η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων κυπριακών επιχειρήσεων, μπορεί να αποκατασταθεί απόλυτα η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, βάζοντας στην εξίσωση επιπρόσθετα με τη σημερινή ΑΤΑ και τη φορολογική ελάφρυνση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ