ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Να κερδίσουμε το στοίχημα στην οικονομία με υγειονομική ασφάλεια

Σημείωσε ότι η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και ο χρηματοπιστωτικός τομέας να δώσει ρευστότητα στην αγορά

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κερδίσαμε τη μάχη κατά του κορωνοϊού αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε την υγειονομική ασφάλεια, κερδίζοντας και το στοίχημα για την οικονομία, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και ο χρηματοπιστωτικός τομέας να δώσει ρευστότητα στην αγορά.

Ο Πρόεδρος και στελέχη του ΔΗΣΥ είχαν το πρωί συνάντηση με το ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού, όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί, λόγω της πανδημίας, στην επιχειρηματική κοινότητα της πόλης και άκουσαν εισηγήσεις και προτάσεις για προώθηση έργων που εκκρεμούν.

Σε δηλώσεις του ο κ.Νεοφύτου είπε πως είναι πολύ σημαντική η επανεκκίνηση της οικονομίας και πως, την ώρα που «κερδίσαμε τη μάχη κατά του κορωνοϊού, το μεγάλο στοίχημα και το πιο δύσκολο είναι να διατηρήσουμε την υγειονομική ασφάλεια, κερδίζοντας και το στοίχημα για την οικονομία». «Το κράτος έπραξε το καθήκον του δίνοντας μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους, αυτοεργοδοτούμενους και επιχειρήσεις του τόπου, ένα πρόγραμμα που δεν έχει δεύτερο του στην Ευρώπη», συνέχισε και υπέδειξε ότι «χρειάζεται και η επιχειρηματική κοινότητα να κάνει τα δικά της πλάνα, να αναπροσαρμοστεί με βάση τις σημερινές συνθήκες».

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως για να το πετύχουμε αυτό υπάρχει και ένας άλλος πυλώνας, ο χρηματοπιστωτικός, «που πρέπει να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά, να ενισχύσει τους βιώσιμους δανειολήπτες, τις βιώσιμες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα δύσκολα». Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας πως «ο λαός μας είναι μαθημένος από δυσκολίες και όπως η Κύπρος μας είναι πρότυπο στην υγειονομική διαχείριση, να το ξέρετε θα είναι και πρότυπο και στην οικονομική διαχείριση».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Κώστας Γαλαταριώτης ανέφερε πως ο ιδιωτικός τομέας έχει μεγάλο ρόλο να διαδραματίσει μαζί με την Κυβέρνηση για την οικονομική ανάκαμψη και πως σκοπός της συνάντησης είναι «να δούμε πώς η Λεμεσός μπορεί να αντεπεξέλθει στην μετά κορωνοϊού εποχή».

«Μέσω του Προέδρου του ΔΗΣΥ θα προσπαθήσουμε να πείσουμε για ορισμένα έργα που πρέπει εδώ και χρόνια να γίνουν στη Λεμεσό και πρέπει, επιτέλους, να επιταχυνθούν τώρα που και η ΕΕ έχει δώσει το πράσινο φως για επεκτατική πολιτική με έργα υποδομής», συμπλήρωσε. Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως στα έργα αυτά περιλαμβάνονται ο περιφερειακός Λεμεσού, η επέκταση του ΓΝ Λεμεσού, επίλυση προβλημάτων με τα όμβρια ύδατα και τις πλημμύρες, προβλήματα με το λιμάνι Λεμεσού κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X