ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αδάμου: Η λίστα Γιωρκάτζη θα φύγει από τη Βουλή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο

Ο πρόεδρος της Βουλής αναμένει εντός των ημερών τη γνώμη των νομικών συμβούλων για το πώς θα το πράξει

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη διαβεβαίωση ότι η λίστα Γιωρκάτζη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα φύγει από τη Βουλή, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του σώματος Αδάμος Αδάμου, σημειώνοντας πως αναμένει εντός των ημερών τη γνώμη των νομικών συμβούλων για το πώς θα το πράξει.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα της Βουλής, ο κ. Αδάμου ρωτήθηκε σχετικά με τη λίστα Γιωρκάτζη, είπε πως μέσα στις προσεχείς μέρες θα έχει την απάντηση από τους νομικούς συμβούλους.

Όπως είπε, έχει αποστείλει μια επιστολή 10 σελίδων στους τρεις νομικούς συμβούλους, Κρις Τριανταφυλλίδη, Ανδρέα Αγγελίδη και Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, και αναμένει την απάντηση τους σχετικά με την πρόθεση του να δημοσιοποιήσει τη λίστα.

«Η πρόθεση μου είναι η άμεση δημοσιοποίηση της λίστας. Θέλω η λίστα να φύγει από τη Βουλή, δεν μπορεί να έχουμε μια λίστα που να δηλητηριάζει τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, η λίστα αυτή θα φύγει από τη Βουλή», είπε.

Ο κ. Αδάμου εξήγησε πως υπάρχουν και κάποιες άλλες εισηγήσεις όπως η λίστα να τύχει επεξεργασίας όσον αφορά τη Βουλή ή την Εκτελεστική εξουσία.

Διερωτήθηκε πώς μπορεί η Βουλή να κρίνει μια λίστα όταν μέσα σε αυτή υπάρχουν ονόματα Βουλευτών. «Νομικός δεν είμαι, εγώ είμαι γιατρός και ως γιατρός δίνω και θεραπείες και άρα θα προσπαθήσω και σε αυτό τον τομέα να τελειώσουμε. Αυτή είναι η πρόθεση μου και θέλω πριν να λήξει η θητεία μου, το συντομότερο δυνατόν, μόλις δηλαδή μου απαντήσουν οι νομικοί σύμβουλοί μου, να ξέρω τι θα κάνω για να φύγει η λίστα Γιωρκάτζη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εντείνεται η αντιπαράθεση E.E. - AstraZeneca

«K. Kyriakidou, to oti exete to idio provlima me 2 diaforetikes etereies mallon dixni pos to provlima ...»
G.  |  21:34

Αυτοδιοίκηση στη This is Cyprus

« “Οι πολιτικοί και οι πάνες πρέπει να αλλάζονται συχνά και για τον ίδιο λόγο.” Mark Twain»
Leon  |  14:08

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση