ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άφιξη σχεδόν 500 μεταναστών σε 2 μέρες - Συνεδριάζει και συζητά μέτρα το ΣΕΑ

Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας θα διεξαχθεί συζήτηση μέτρων τα οποία μπορεί να λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καμπανάκι χτύπησε στην Κυπριακή Δημοκρατία η άφιξη σχεδόν 500 παράτυπων μεταναστών τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Μάλιστα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) για το μεταναστευτικό, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 8:30 το πρωί. Η συνεδρία πραγματοποιείται στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άμυνας, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και των Αρχηγών της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΚΥΠ.

Mέτρα για αναχαίτιση των ροών

Εξάλλου, μιλώντας στο Τρίτο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, είπε ότι στην ευρεία σύσκεψη ο Πρόεδρος θα τύχει λεπτομερέστερης ενημέρωσης. Θα διεξαχθεί, σημείωσε, συζήτηση μέτρων τα οποία μπορεί να λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για αναχαίτιση των ροών. Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε, θα ζητηθεί επιτακτικά εκ νέου, από την Λευκωσία, η επαναξιολόγηση του καθεστώτος στην Συρία, γεγονός που ίσως συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αφού οι περισσότεροι μετανάστες που έρχονται στην Κύπρο είναι υπήκοοι Συρίας.

Σχεδόν 500 μετανάστες σε δύο 24ωρα

Την Δευτέρα, 1η Απριλίου, τρία πλοιάρια, στα οποία επέβαιναν περίπου 137 παράτυποι μετανάστες, εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Κατά τη διάρκεια της νύκτας, ακόμη δυο σκάφη με 68 μετανάστες έφτασαν στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 67 είναι από τη Συρία και το ένα πρόσωπο από το Μπαγκλαντές. Η πρώτη βάρκα ανακόπηκε γύρω στις 00:55 και σε αυτήν επέβαιναν 43 άνθρωποι, 25 άντρες, πέντε γυναίκες, έξι παιδιά και επτά ασυνόδευτοι. Η δεύτερη βάρκα ανακόπηκε στις 02:30 και σε αυτήν επέβαιναν 25 μετανάστες. Πρόκειται για 16 άντρες, μία γυναίκα, δύο παιδιά και έξι ασυνόδευτοι. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο προσώπων από τη Συρία, 26 και 52 ετών. Τα δυο πρόσωπα αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους. Τα δυο σκάφη φέρονται να απέπλευσαν από τον Λίβανο. Εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Σημειώνεται ότι την Κυριακή εντοπίστηκαν ακόμα τέσσερα σκάφη στα οποία επέβαιναν 272 άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι ξεκίνησαν από τα παράλια της Συρίας.Τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση