ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ για απόφαση Παπακώστα: Αποδεικνύει την εκδικητικότητα του ΔΗΣΥ

«Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για τις συνθήκες κράτησης του αείμνηστου Κώστα Παπακώστα αποτελεί καταπέλτη για τους τέως κυβερνώντες» αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ο Κώστας Παπακώστας οδηγήθηκε στον θάνατο με τις αποφάσεις της τότε κυβέρνησης αλλά και της διεύθυνσης των φυλακών. Η κυβέρνηση Συναγερμού και ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Ιωνάς Νικολάου και η Άννα Αριστοτέλους έχουν ασήκωτες ευθύνες» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για αποζημιώσεις €20,000 στην οικογένεια του Κώστα Παπακώστα από την ΚΔ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος του πρώην Υπουργού Άμυνας.

Η ανακοίνωση του κόμματος

Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για τις συνθήκες κράτησης του αείμνηστου Κώστα Παπακώστα αποτελεί καταπέλτη για τους τέως κυβερνώντες.

Ο Κώστας Παπακώστας οδηγήθηκε στον θάνατο με τις αποφάσεις της τότε κυβέρνησης αλλά και της διεύθυνσης των φυλακών. Η κυβέρνηση Συναγερμού και ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Ιωνάς Νικολάου και η Άννα Αριστοτέλους έχουν ασήκωτες ευθύνες. Περιφρόνησαν τα κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα, τις συστάσεις και εκκλήσεις των ιατρών ακόμα και την στοιχειώδη ανθρωπιά. Υπενθυμίζουμε ότι όχι μόνο απαγορεύτηκε επί δύο χρόνια το δικαίωμα αυλισμού στον βαριά ασθενή Κώστα Παπακώστα αλλά του απαγόρευσαν ακόμα και να παραστεί στο μνημόσυνο της κόρης του.

Η εξοντωτική και απάνθρωπη μεταχείριση που επεφύλαξαν στον Κώστα Παπακώστα -μεταχείριση που δεν έτυχε ποτέ κανένας άλλος άνθρωπος σε αντίστοιχη περίπτωση- φανερώνει το μέγεθος της μικροψυχίας των υπευθύνων. Φανερώνει επίσης την εκδικητικότητα, τις πολιτικές σκοπιμότητες και τα απωθημένα τους, που προφανώς παραπέμπουν και σε άλλες στιγμές της κυπριακές ιστορίας, όταν ο Κώστας Παπακώστας υπερασπιζόταν τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση