ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Η στήριξης της κοινωνίας θα δώσει νόημα στις αναβαθμίσεις της οικονομίας

«Πλεονάσματα και σταθερότητα μπορούν να υπάρχουν μόνο όσο η κοινωνία δεν επωμίζεται μονομερώς το κόστος, όπως γίνεται σήμερα».

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η διπλή αναβάθμιση της Κύπρου από τον οίκο Moodys αποτελεί θετική εξέλιξη για την Κυπριακή οικονομία, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Σημειώνει δε, πως είναι «αποτέλεσμα κυρίως και πάνω απ’ όλα των κόπων και μόχθων της κυπριακής κοινωνίας, που καλείται για ακόμη μια φορά να επωμισθεί το κόστος εξόδου από την κρίση. Αυτή τη φορά της παρατεταμένης ακρίβειας και του αβάσταχτου κόστους στις δόσεις των δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

«Θα θέλαμε να ήμασταν σε θέση να επικροτήσουμε το νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών και τη συνετή δημοσιονομική πολιτική που επικαλούνται οι προηγούμενοι κυβερνώντες και οι σημερινοί συνεχιστές τους. Αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική», προσθέτει.

Επισημαίνει επίσης, πως «τα δημοσιονομικά αποτελέσματα που οδήγησαν στην αναβάθμιση είναι αποτέλεσμα των μειωμένων κοινωνικών παροχών και της μειωμένης στήριξης της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, σε αντίθεση με τις πολιτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών αλλά και διεθνώς. Εγκαταλείποντας τον εργαζόμενο, τον φοιτητή, τον άνεργο, τις χιλιάδες συμπολιτών μας που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Μεταφέροντας το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες στην ευρύτερη κοινωνία».

«Στόχος μας παραμένει η ισορροπημένη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που η αναβάθμιση δίνει στην οικονομία για τη δημιουργία περαιτέρω προοπτικών μιας βιώσιμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε υπεύθυνες πολιτικές για έξοδο της οικονομίας και της κοινωνίας και από την νέα κρίση. Την ίδια στιγμή, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την απραξία των κυβερνώντων, και υπενθυμίζουμε ότι πλεονάσματα και σταθερότητα μπορούν να υπάρχουν μόνο όσο η κοινωνία δεν επωμίζεται μονομερώς το κόστος, όπως γίνεται σήμερα», υπογραμμίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση