ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει προτάσεις για το πρόγραμμα Teaming της ΕΕ

Η επένδυση στα προγράμματα Teaming έχει τουλάχιστον εκατόν τοις εκατόν απόδοση και τα οφέλη επιστημονικά, ερευνητικά, οικονομικά και κοινωνικά είναι πολλαπλά. είπε ο κ. Χριστοφίδης

ΚΥΠΕ

Ο βουλευτής ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει όλες τις προτάσεις για το πρόγραμμα Teaming, με τη δέσμευση ότι αν εγκριθούν από πλευράς ΕΕ, η κυπριακή κυβέρνηση θα καλύψει την αναγκαία συγχρηματοδότηση.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Χριστοφίδης εξήγησε ότι τα εν λόγω ερευνητικά προγράμματα έχουν ως στόχο τη μεταφορά επιστημονικής γνώσης, τεχνογνωσίας, καινοτομίας στα λιγότερα ανεπτυγμένα κράτη της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Κύπρου, από πιο ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόκειται, όπως είπε, για προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ.

Το πρόβλημα, εξήγησε, έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει προδέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι αν εγκριθεί ένα πρόγραμμα η Κυβέρνηση θα καταβάλει το δικό της αντίτιμο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και περιπλοκές.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι η επένδυση στα προγράμματα Teaming έχει τουλάχιστον εκατόν τοις εκατόν απόδοση και τα οφέλη επιστημονικά, ερευνητικά, οικονομικά και κοινωνικά είναι πολλαπλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση