ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:51
 

ΑΚΕΛ: Θεσμοί και αξιοκρατία έχουν δεινοπαθήσει επί Αναστασιάδη

Ο Μαλάς θα αντικαταστήσει την ημετεροκρατία του Νίκου Αναστασιάδη με αξιοκρατία

Newsroom K

Οι θεσμοί και η αξιοκρατία έχουν δεινοπαθήσει επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη λέει σε δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης. Ο ίδιος επισημαίνει πως η «ημετεροκρατία» που επέβαλε ο Νίκος Αναστασιάδης, θα αντικατασταθεί επί διακυβέρνησης Σταύρου Μαλά με αξιοκρατία.

«Ο Νίκος Αναστασιάδης πριν πέντε χρόνια δεσμεύτηκε να πατάξει την «κομματοκρατία». Το «έπραξε» επιβάλλοντας το Συναγερμικό κράτος των ημετέρων. Το «έπραξε», βολεύοντας ως άριστους των αρίστων, όσους κατά κανόνα τον υποστήριξαν προεκλογικά και βρίσκονται στο στενό περίγυρο του προεδρικού και του Συναγερμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκαϊδης.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους θεσμούς σημειώνοντας πως πριν πέντε χρόνια δεσμεύτηκε να συνεργαστεί αγαστά με τους ανεξάρτητους θεσμούς και να τους θωρακίσει. «Το «έπραξε» συγκρουόμενος με πρωτοφανή σφοδρότητα με όλους τους θεσμούς, μέχρι του σημείου μάλιστα που είσπραξε από τον Γενικό Εισαγγελέα το «Ντροπή κ. Πρόεδρε», Το «έπραξε» επιχειρώντας να παρέμβει στη απόδοση δικαιοσύνης, προσφέροντας στήριξη στον Ρίκκο Ερωτόκριτου, μετά το σε βάρος του καταπελτικό πόρισμα ποινικού ανακριτή. Το «έπραξε» καταργώντας από το λεξιλόγιο και την πολιτική πρακτική αυτής της κυβέρνησης την έννοια της πολιτικής ευθιξίας και της ανάληψης πολιτικής ευθύνης από τον ίδιο και τους Υπουργούς του» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης η κυβέρνηση Σταύρου Μαλά «θα συγκρουστεί με τα κάθε λογής κατεστημένα, αναστηλώνοντας τους θεσμούς που τόσο έχουν δεινοπαθήσει επί Νίκου Αναστασιάδη. Ο Σταύρος Μαλάς θα ενεργεί ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, αντικαθιστώντας την ημετεροκρατία που επέβαλε ο Ν. Αναστασιάδης με πραγματική αξιοκρατία».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

«Έ, πέστε μας κιόλας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είνε στην ίδια κατάταξη με το Πολθτεχνείο.»
PeterG  |  03:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X