ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αν.Λουκά: Η κατάσταση της πατρίδας δεν αφήνει περιθώρια για συμβιβασμό και υποχωρήσεις

Όσα τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας σε πανηγυρικό του λόγο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

ΚΥΠΕ

Η υφιστάμενη κατάσταση κατοχής και διχοτόμησης της πατρίδας μας δεν μας αφήνει περιθώρια για συμβιβασμό και υποχωρήσεις, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Ανδρέας Λουκά, σε πανηγυρικό του λόγο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας, στο Παλιομέτοχο.

«Έχουμε καθήκον, να δράσουμε με αφοσίωση, αποφασιστικότητα και συνέπεια, με απώτερο στόχο να αρθεί το αδιέξοδο, να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και σε μια διαδικασία ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου να καταλήξουμε σε λύση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου και των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε.

Ανέφερε επίσης ότι «αγωνιζόμαστε για μια λύση βιώσιμη και λειτουργική, που θα ενώνει την πατρίδα και τον λαό μας και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, μακριά από κατοχικά στρατεύματα, επεμβατικά δικαιώματα και ξένες εγγυήσεις».

«Η εθνική ιστορία δεν αναγνωρίζει ως νικητή μόνο αυτόν που κέρδισε έναν αγώνα, αλλά και αυτόν που δεν τα παράτησε και αγωνίστηκε μέχρι τέλους, γνωρίζοντας πως οι πιθανότητες και οι προσδοκίες δεν είναι με το μέρος του», πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκά είπε ότι «η αυταπάρνηση και αυτοθυσία των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης του ΄21, αυτής που οδήγησε στη συγκρότηση της Εθνικής μας εστίας, αλλά και τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη που καλούν για ενότητα και σύμπνοια αποτελούν τον φάρο που φωτίζει τα βήματα μας, στον αγώνα για την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας».

«Η θυσία όλων των ηρώων του Ελληνισμού αποτελεί τον παντοτινό οδηγό μας στον δύσβατο δρόμο της απελευθέρωσης και της επιστροφής», κατέληξε.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση