ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανακηρύχθηκε ευρωβουλευτής η Ελένη Σταύρου

«Είμαι ευτυχής που από σήμερα θα υπηρετώ την πατρίδα μου ως μέλος ενός κορυφαίου διεθνούς θεσμού», είπε η κ. Σταύρου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου δρ Κώστας Κωνσταντίνου, ως Γενικός Έφορος Εκλογής Μελών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα το πρωί προέβη σε ανακήρυξη της κας Ελένης Σταύρου, ως εκλεγέντος μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βάσει του περί Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νόμοι, σε Συνδυασμό με τους περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμους.

Κατά την ανακήρυξη της κας Σταύρου, ο Έφορος Εκλογής είπε τα ακόλουθα:

«Επειδή ο κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος εκλέγηκε Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ορίστηκε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, με συνέπεια η έδρα που κατείχε ως Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να κενωθεί, από την 2α Νοεμβρίου 2022.

Και επειδή ο κ. Λευτέρης Χριστοφόρου είχε εκλεγεί μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το συνδυασμό του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Και επειδή σύμφωνα με το άρθρο 35(1) του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου, οι πρόνοιες του οποίου εφαρμόζονται, τηρουμένων των αναλογιών, δυνάμει του άρθρου 27 των περί Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νόμων, η κενωθείσα έδρα πληρούται μέσα σε 45 το πολύ μέρες, με την ανακήρυξη από το Γενικό Έφορο Εκλογής ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του εν ζωή κατά το χρόνο της ανακήρυξης υποψηφίου του συνδυασμού του πιο πάνω κόμματος, ο οποίος αποδεδειγμένα κατά το χρόνο που κενούται η έδρα εξακολουθεί να ανήκει στο ίδιο κόμμα και ο οποίος θα εκλεγόταν στις εκλογές για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αν ο κάτοχος της κενωθείσας έδρας, δεν είχε πάρει περισσότερους σταυρούς προτίμησης.

Και επειδή ο κ. Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος εξακολουθεί να ανήκει στο Δημοκρατικό Συναγερμό και είναι ο αμέσως ακολουθών κατά σειρά επιτυχίας και μη εκλεγείς υποψήφιος του πιο πάνω συνδυασμού, δεν αποδέχθηκε την έδρα.

Και επειδή η κενωθείσα έδρα καταλαμβάνεται από την αμέσως επόμενη κατά σειρά επιτυχίας μη εκλεγείσα υποψήφια του πιο πάνω συνδυασμού, κα Ελένη Σταύρου, η οποία εξακολουθεί να ανήκει στο Δημοκρατικό Συναγερμό.

Γι΄ αυτό, εγώ ο Κώστας Α. Κωνσταντίνου, Γενικός Έφορος Εκλογής Μελών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακηρύσσω την κα Ελένη Σταύρου, ως εκλεγέν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το όνομά της δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Εκλογικής Νομοθεσίας».

Η Ευρωβουλευτής κα Ελένη Σταύρου, στη δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους, είπε τα ακόλουθα:

«Είμαι ευτυχής που από σήμερα θα υπηρετώ την πατρίδα μου ως μέλος ενός κορυφαίου διεθνούς θεσμού, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ευχαριστώ πρωτίστως τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού που με εμπιστεύτηκε με την ψήφο του.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του κόμματός μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που ευθύς εξ αρχής με περιέβαλαν. Ευχαριστώ τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος ήταν ένας καλός δάσκαλος για μένα. Ευχαριστώ τον φίλο μου και συνάδελφο Νίκο Τορναρίτη για την ευκαιρία που μου έδωσε.

Θα διαδεχθώ τον αγαπητό Λευτέρη Χριστοφόρου, έναν εξαίρετο υπηρέτη της πατρίδας, και πιστεύω ότι με τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις, τις εμπειρίες και τα προσόντα, και τη θητεία μου στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Άμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, θα τα καταφέρω».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση