ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστασιάδης: Σφάλμα στα συμπεράσματα του πορίσματος για ΣΚΤ

Ο Πρόεδρος είπε ότι, όταν η Κυβέρνηση παρέλαβε τον Συνεργατισμό, είχαν συσσωρευτεί 7 δισ. ευρώ ΜΕΔ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ερευνητική Επιτροπή για το Συνεργατισμό έχει κάνει μια αξιολογότατη δουλειά, ωστόσο εκεί που τα ευρήματα οδηγούν σε συμπεράσματα, υπάρχει σφάλμα ως προς τα συμπεράσματα, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την ημέρα της γυναίκας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές από πλευράς ΓΓ του ΑΚΕΛ περί «φίλων και κουμπάρων», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι, όταν η Κυβέρνηση παρέλαβε τον Συνεργατισμό, όπως η ίδια Επιτροπή επισημαίνει, είχαν συσσωρευτεί 7 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια, και διερωτήθηκε: «Είναι οι κουμπάροι μου που τα έφεραν;».

«Αλλά εν πάση περιπτώσει δεν ασχολούμαι πού επιλέγει ο καθένας να οδηγηθεί γιατί άκουσα κάτι για καρναβάλια. Είναι δικαίωμα του κ. Άντρου Κυπριανού να πάει σε οποιοδήποτε χορό, του συνιστώ ιδιαίτερα τη Λεμεσό. Είναι ό,τι καλύτερο για να περάσει τις μέρες τούτες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πώς θα ικανοποιηθεί από αυτό το πόρισμα το περί δικαίου αίσθημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η Επιτροπή έχει κάνει μια αξιολογότατη δουλειά. Εκεί που τα ευρήματα οδηγούν σε συμπεράσματα, να μου επιτρέψετε να πω ότι υπάρχει σφάλμα ως προς τα συμπεράσματα».

«Αναγνωρίζω ότι το 2013 οδηγείτο σε χρεοκοπία -αλλά είπε και ένα εξαίρετο παράδειγμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής- ότι γίνεται εν τη ουσία νεκροτομή σε ένα πτώμα. Αν σου παραδώσουν ένα ασθενή διασωληνωμένο με καταστραμμένα τα ζωτικά όργανα, όπως ήταν ο Συνεργατισμός που παρεδόθη μετά το 2013, φέρει ευθύνη η διαχείριση μετά το 2013, ο γιατρός -που όντως υπάρχει πτώμα- ο οποίος οδήγησε στην κατάσταση, έτσι ώστε ο ασθενής να εκπνεύσει;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς κατά πόσο στηρίζει τον Χάρη Γεωργιάδη, είπε «νομίζω το έχω κάνει σαφές».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να μείνουν όσο το δυνατό πιο μακριά οι πολιτικές δυνάμεις από θέματα οικονομίας.

«Το κατάντημα του Συνεργατισμού δεν ήταν παρά η εμπλοκή των πολιτικών δυνάμεων σε κάθε εκλογή τοπικής επιτροπής ΣΠΙ -θα θυμάστε ότι ήταν ουσιαστικά πολιτικές εκλογές- έπαιρναν πολιτικό χρώμα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι κάποιοι εξ αυτών υπήρξαν ικανότατοι διαχειριστές, κάποιοι καταχραστές.

«Όταν δίδονταν δάνεια, με υποθήκες - νεκροταφεία, σε 90χρονες για να τα ξοφλήσουν μετά από 30 χρόνια ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Και είναι οι κουμπάροι του Προέδρου που τα έχουν οδηγήσει αυτά;», διερωτήθηκε τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ

Τι ωραία μας τα λέει ο πρόεδρος. Ουσιαστικά λέει, εγώ θα κρίνω αν τα συμπεράσματα της επιτροπής είναι ορθά. Εκαναν καλή δουλειά τα συμπεράσματα του όμως είναι λάθος. ΟΚ. Την επόμενη φορά που θα οριστεί ερευνητική επιτροπή να θεωρείται έκτακτο μέλος ο πρόεδρος.

leo
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X