ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:11
 

Αναστασιάδης: Σφάλμα στα συμπεράσματα του πορίσματος για ΣΚΤ

Ο Πρόεδρος είπε ότι, όταν η Κυβέρνηση παρέλαβε τον Συνεργατισμό, είχαν συσσωρευτεί 7 δισ. ευρώ ΜΕΔ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ερευνητική Επιτροπή για το Συνεργατισμό έχει κάνει μια αξιολογότατη δουλειά, ωστόσο εκεί που τα ευρήματα οδηγούν σε συμπεράσματα, υπάρχει σφάλμα ως προς τα συμπεράσματα, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την ημέρα της γυναίκας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές από πλευράς ΓΓ του ΑΚΕΛ περί «φίλων και κουμπάρων», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι, όταν η Κυβέρνηση παρέλαβε τον Συνεργατισμό, όπως η ίδια Επιτροπή επισημαίνει, είχαν συσσωρευτεί 7 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια, και διερωτήθηκε: «Είναι οι κουμπάροι μου που τα έφεραν;».

«Αλλά εν πάση περιπτώσει δεν ασχολούμαι πού επιλέγει ο καθένας να οδηγηθεί γιατί άκουσα κάτι για καρναβάλια. Είναι δικαίωμα του κ. Άντρου Κυπριανού να πάει σε οποιοδήποτε χορό, του συνιστώ ιδιαίτερα τη Λεμεσό. Είναι ό,τι καλύτερο για να περάσει τις μέρες τούτες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πώς θα ικανοποιηθεί από αυτό το πόρισμα το περί δικαίου αίσθημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η Επιτροπή έχει κάνει μια αξιολογότατη δουλειά. Εκεί που τα ευρήματα οδηγούν σε συμπεράσματα, να μου επιτρέψετε να πω ότι υπάρχει σφάλμα ως προς τα συμπεράσματα».

«Αναγνωρίζω ότι το 2013 οδηγείτο σε χρεοκοπία -αλλά είπε και ένα εξαίρετο παράδειγμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής- ότι γίνεται εν τη ουσία νεκροτομή σε ένα πτώμα. Αν σου παραδώσουν ένα ασθενή διασωληνωμένο με καταστραμμένα τα ζωτικά όργανα, όπως ήταν ο Συνεργατισμός που παρεδόθη μετά το 2013, φέρει ευθύνη η διαχείριση μετά το 2013, ο γιατρός -που όντως υπάρχει πτώμα- ο οποίος οδήγησε στην κατάσταση, έτσι ώστε ο ασθενής να εκπνεύσει;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς κατά πόσο στηρίζει τον Χάρη Γεωργιάδη, είπε «νομίζω το έχω κάνει σαφές».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να μείνουν όσο το δυνατό πιο μακριά οι πολιτικές δυνάμεις από θέματα οικονομίας.

«Το κατάντημα του Συνεργατισμού δεν ήταν παρά η εμπλοκή των πολιτικών δυνάμεων σε κάθε εκλογή τοπικής επιτροπής ΣΠΙ -θα θυμάστε ότι ήταν ουσιαστικά πολιτικές εκλογές- έπαιρναν πολιτικό χρώμα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι κάποιοι εξ αυτών υπήρξαν ικανότατοι διαχειριστές, κάποιοι καταχραστές.

«Όταν δίδονταν δάνεια, με υποθήκες - νεκροταφεία, σε 90χρονες για να τα ξοφλήσουν μετά από 30 χρόνια ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Και είναι οι κουμπάροι του Προέδρου που τα έχουν οδηγήσει αυτά;», διερωτήθηκε τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ

Τι ωραία μας τα λέει ο πρόεδρος. Ουσιαστικά λέει, εγώ θα κρίνω αν τα συμπεράσματα της επιτροπής είναι ορθά. Εκαναν καλή δουλειά τα συμπεράσματα του όμως είναι λάθος. ΟΚ. Την επόμενη φορά που θα οριστεί ερευνητική επιτροπή να θεωρείται έκτακτο μέλος ο πρόεδρος.

leo
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X