ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:40
 

Άντρος: Ουδέποτε είπα ότι δεν έγινε συνάντηση στις 4 Ιουλίου

Το Προεδρικό νιώθει την ανάγκη να κατασκευάζει δηλώσεις για να μετατοπίσει τη συζήτηση, σημείωσε

Newsroom K

«Εκφράζω τη λύπη μου γιατί το Προεδρικό Μέγαρο νιώθει την ανάγκη να κατασκευάζει δηλώσεις για να μετατοπίσει τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το πλαίσιο Γκουτέρες. Αυτό συνέβη χτες με τους ισχυρισμούς ότι δήθεν ανέφερα ότι δεν έγινε συνάντηση στις 4 Ιουλίου 2017 στο Κραν Μοντανά. Δυστυχώς μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις, δίχως να μπουν στον κόπο να διερευνήσουν τι ακριβώς λέχθηκε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού .

Όπως είπε το πρωί της Τετάρτης σε παρέμβαση στο κρατικό ραδιόφωνο, υπέδειξε απαντώντας ποιοι ήταν παρόντες στη συνάντηση. «Ουδέποτε είπα και ουδέποτε υπονόησα ότι δεν έγινε συνάντηση των δύο ηγετών ή οποιαδήποτε άλλη συνάντηση».

«Ας αφήσει τις ψευδείς ειδήσεις το Προεδρικό και ας απαντήσει στην ουσία. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών σε όλες του τις εκθέσεις με αφετηρία αυτή του Σεπτέμβρη του 2017 αναφέρεται σε πλαίσιο της 30ης Ιουνίου. Ουδέποτε το Προεδρικό αντέδρασε σε αυτές τις αναφορές απορρίπτοντας τις. Ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα στις 18 Ιουλίου 2017 επικαλείται το πλαίσιο της 30ης Ιουνίου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Συνεπώς» κατέληξε «το Προεδρικό καλείται να απαντήσει. Γιατί διεθνώς επικαλείται το πλαίσιο της 30ης Ιουνίου αλλά στο εσωτερικό προσπαθεί να πείσει ότι υπάρχει πλαίσιο της 4ης Ιουλίου, με αποκορύφωμα τη δήλωση-κοτσάνα ότι «υπάρχει προφορικό έγγραφο»; Αυτή είναι η ουσία και σε αυτήν οφείλει να απαντήσει το Προεδρικό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X