ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άντρος: Τιμωρούνται οι πολλοί για την απειθαρχία των λίγων

Να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις έστω κι αν διαφωνούμε, καθώς η ανυπακοή θα μας στοιχίσει ακριβά

Newsroom K

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή κατηγορείται ολόκληρη η κοινωνία για την απειθαρχία μιας πολύ μικρής μερίδας. «Η κύρια ευθύνη για να αντιμετωπιστεί η πανδημία ανήκει στην Κυβέρνηση. Είναι όμως αυτονόητο ότι όταν η Κυβέρνηση προχωρεί σε μονομερείς αποφάσεις να έχουμε κάθε δικαίωμα να τις κρίνουμε και να διατυπώνουμε τη δική μας διαφορετική άποψη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ του ΑΚΕΛ. Κάλεσε ωστόσο την κοινωνία «να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις που λαμβάνονται έστω και αν διαφωνούμε. Η απειθαρχία θα στοιχίσει ακριβά σε όλους μας».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

1. Η κυβέρνηση εξήγγειλε χθες νέα μέτρα περιορισμού για τους πολίτες με στόχο να ελεγχθεί η διασπορά του κορονωϊού. Είναι υποχρέωση και δικαίωμα της Κυβέρνησης να αποφασίζει και ως πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα έτσι ώστε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

2. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Έχουμε όλοι υποχρέωση να συνεργαστούμε για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Η κύρια ευθύνη για να αντιμετωπιστεί η πανδημία ανήκει στην Κυβέρνηση. Είναι όμως αυτονόητο ότι όταν η Κυβέρνηση προχωρεί σε μονομερείς αποφάσεις να έχουμε κάθε δικαίωμα να τις κρίνουμε και να διατυπώνουμε τη δική μας διαφορετική άποψη.

3. Δεν είναι θεμιτό να κατηγορείται ολόκληρη η κοινωνία για την απειθαρχία μιας πολύ μικρής μερίδας. Με βάση τις παραβιάσεις που έγιναν χθες το ποσοστό των παραβατών ήταν 1,5% ή 15 άτομα στα χίλια. Ούτε είναι θεμιτό να φορτώνει τις ευθύνες της η πολιτεία στην κοινωνία.

4. Η Κυβέρνηση λέει ότι τα μέτρα είναι στοχευμένα. Αρκετά από αυτά όντως είναι. Απουσιάζει όμως μια πολύ σημαντική παράμετρος. Τιμωρείται ολόκληρη η κοινωνία για την απειθαρχία μιας πολύ μικρής μερίδας. Γι’ αυτή τη μικρή μερίδα δεν προνοούνται καθόλου χωριστά μέτρα. Είναι έντονη η άποψη μας ότι θα πρέπει να τους επιβληθεί πρόσθετη τιμωρία.

5. Θεωρούμε ότι τα πλείστα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο για κάποια από αυτά θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερος προβληματισμός για να γίνουν καλύτερες ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα:

i) Σε ότι αφορά τις κατοικίες είναι άποψη μας ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι πρόνοιες των σχετικών νομοθεσιών. Οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών ήταν απαράδεκτες. Σημειώνεται η αναδίπλωση του με τις πρωινές δηλώσεις.

ii) Συμφωνούμε ότι θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στον αριθμό των κατ’ εξαίρεση διακινήσεων. Οι εξαιρέσεις στη μια διακίνηση που έχουν καθοριστεί θα έπρεπε να είχαν μελετηθεί καλύτερα.

Αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Α) Υπάρχουν άτομα που χρειάζονται καθημερινή και τακτική φροντίδα από τα παιδιά τους λόγω προβλημάτων υγείας. Αν τα παιδιά τους έχουν να φροντίσουν και το δικό τους σπιτικό, τα μέτρα όπως αποφασίστηκαν προκαλούν τεράστια προβλήματα.

Β) Εκτός από τους επαγγελματίες γεωργούς και άλλοι έχουν χωράφια και ζώα. Θα αφήσουν τα χωράφια να καταστραφούν και τα ζώα τους να πεθάνουν;

Γ) Τι γίνεται με τους ιδιοκτήτες σκύλων; Η αστυνομία εισηγήθηκε να βγαίνουν βόλτα όταν οι ιδιοκτήτες τους θα πηγαίνουν στην υπεραγορά. Δεν είναι σοβαρή τοποθέτηση αυτή.
Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Θεωρούμε ότι μια σοβαρή μελέτη θα μπορούσε να καταδείξει και άλλες περιπτώσεις που χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

Έχοντας επισημάνει όλα αυτά, απευθύνουμε έκκληση σε όλους και όλες να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις που λαμβάνονται έστω και αν διαφωνούμε. Η απειθαρχία θα στοιχίσει ακριβά σε όλους μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση