ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άντρος: Χρειάζονται πρωτοβουλίες για άσκηση επιρροής στην Τουρκία

Πραγματοποίησε περιοδεία με αντιπροσωπεία του κόμματος σε βιομηχανικές περιοχές της Λεμεσού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αν και ορθή η προσέγγιση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας έναντι της Τουρκίας, δεν είναι αρκετό να ζητούμε από άλλους να προβούν σε ενέργειες αλλά πρέπει κι εμείς να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο περιοδείας αντιπροσωπείας του κόμματος σε βιομηχανικές περιοχές της Λεμεσού και κληθείς να σχολιάσει συνέντευξη του Προέδρου σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό και τις αναφορές του για αναγκαία κλιμάκωση των ενεργειών της ΕΕ έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, ο Άντρος Κυπριανού είπε πως «είναι σωστή η προσέγγιση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν πρέπει να αρκούνται μόνο σε λόγια, αλλά να προχωρούν σε ενέργειες οι οποίες θα έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα».

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι «δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για το ποιες θα είναι οι επιλογές των Ευρωπαίων εταίρων μας», αφού όπως είπε, «έχουμε δει διαχρονικά πώς λειτουργεί και η ΕΕ αλλά και άλλες ισχυρές χώρες του πλανήτη». Είναι γι αυτό το λόγο, συνέχισε, που δεν φτάνει να ζητούμε από άλλους να ασκήσουν την επιρροή τους ή τις πιέσεις τους πάνω στην Τουρκία για να τη μετακινήσουν από τις αδιάλλακτες και προκλητικές της θέσεις.

«Είναι σημαντικό κι εμείς οι ίδιοι, με τον τρόπο που ενεργούμε, να διαμορφώνουμε τέτοια δεδομένα που θα επιτρέπουν και θα ενθαρρύνουν την άσκηση επιρροής ή ακόμα και την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας πάνω στην Τουρκία, για να τη μετακινήσουν από την επιθετικότητα την οποία δείχνει», συμπλήρωσε.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί, είπε ο κ. Κυπριανού, πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να οργανώσει και να σχεδιάσει πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει αμέσως μετά τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στα κατεχόμενα. Στο μεσοδιάστημα, συνέχισε, ο Πρόεδρος πρέπει να αναδείξει τα πλεονεκτήματα, τα οποία θα προκύψουν από μια σωστή λύση στο Κυπριακό, έτσι ώστε να προετοιμάζεται η κοινή γνώμη για την ανάγκη επίτευξης λύσης του Κυπριακού.

Ερωτηθείς σχετικά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε πως «το πόσο αυστηρή ήταν η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα το δούμε στη συνέχεια αν θα έχει αποτέλεσμα, γιατί ο τόνος και η ένταση που λες κάτι δεν έχει σημασία, σημασία έχει αν κάτι έχει αποτέλεσμα». Διαχρονικά δεν είδαμε να υπάρχει αποτέλεσμα με αυτού του είδους τις προσεγγίσεις και δεν είναι αρκετό να ζητούμε από άλλους να κάνουν ενέργειες, είπε και επανέλαβε ότι «πρώτα και κύρια εμείς πρέπει να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες».

Αναφερόμενος στην περιοδεία του στη βιομηχανική περιοχή Μοναγρουλίου και στα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, κυρίως με την απουσία οδικού δικτύου, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως «είναι αδιανόητο το κράτος να κατασκευάζει βιομηχανικές ζώνες δίχως πρώτα και κύρια να δημιουργεί τις απαραίτητες υποδομές».

«Δεν μπορεί να ζητάς από ανθρώπους να έρχονται να επενδύουν εκατομμύρια σε μια περιοχή η οποία αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες», δήλωσε και πρόσθεσε πως, αν θέλει πραγματικά η Κυβέρνηση «και δεν αναφέρομαι στη σημερινή Κυβέρνηση αλλά διαχρονικά», να ωθήσει τις βιομηχανίες και να τους δώσει τη δυνατότητα να επενδύσουν για να βοηθήσουν την κυπριακή οικονομία, πρέπει να κατασκευάζονται οι απαραίτητες υποδομές. Έκανε επίσης έκκληση προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και Εμπορίου, όπως προχωρήσουν άμεσα στη διευκόλυνση που απαιτείται για να προχωρήσει η κατασκευή δρόμου στη βιομηχανική περιοχή Μοναγρουλίου.

«Διαφορετικά τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, τα κόστη των βιομηχανιών θα είναι στα ύψη και αντιλαμβάνεστε, δεν θα υπάρχει ανταγωνιστικότητα που είναι απαραίτητη στο σύγχρονο κόσμο στον οποίον ζούμε», συμπλήρωσε. Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης Μοναγρουλίου Παρασκευάς Ηρακλέους, δήλωσε πως το κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία θα πρέπει να προωθήσουν τα αναγκαία έργα στη βιομηχανική περιοχή και εξέφρασε την ελπίδα πως, όταν έρθει η ώρα, τα κόμματα θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την έγκριση του απαραίτητου κονδυλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση