ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απάντησε στα πυρά... από Πάφο ο Χριστοδουλίδης - «Τους αφήνω στην κρίση του Κυπριακού λαού»

Oι απειλές και οι πρακτικές του παρελθόντος, του χθες και άλλων πολιτευμάτων δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ από τον ίδιο, δήλωσε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε ομιλία του στην κοινότητα Φύτη και των χωριών την ευρύτερης περιοχής, όπου πραγματοποίησε εκδήλωση για να απευθυνθεί στου υποστηριχτές του, αναφερόμενος στα debates, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι διάβασε με λύπη του σχετικές αναρτήσεις από πρώην συναδέλφους τους στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίες εκτίμησε ότι έγιναν χωρίς τη γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Δεν είμαι εδώ για να διχάσω, δεν είμαι εδώ για να εκφέρω διχαστικό λόγο, δεν είμαι εδώ για να θέσω διαχωριστικές γραμμές. Είμαστε εδώ άτομα από όλους τους κομματικούς χώρους, ανέντακτοι, νέοι ψηφοφόροι, και αυτό είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία της προσπάθειας μας», είπε, προσθέτοντας πως ο τόπος έχει υποφέρει πολλά από την πόλωση, από ανούσιες διαφωνίες και από χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε επίσης ότι οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι πρακτικές του παρελθόντος, του χθες και άλλων πολιτευμάτων δεν είναι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν ποτέ από τον ίδιο, συμπληρώνοντας πως δεν θα εκβιάσει κανένα για την ψήφο του, ούτε θα απειλήσει οποιονδήποτε για τις επιλογές του.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου:

Πλήθος κόσμου στην πλατεία του χωριού Φύτη στην επαρχία Πάφου υποδέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής 12 Αυγούστου τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Με μεγάλο ενθουσιασμό, κάτοικοι της κοινότητας Φύτη και των χωριών την ευρύτερης περιοχής, έδωσαν μαζικά το παρών τους στην εκδήλωση υποστήριξης της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη.
Τον κ. Χριστοδουλίδη προσφώνησαν ο κοινοτάρχης της Φύτης Κυριάκος Σωτηρίου και ο πρόεδρος των αποδήμων Φύτης Κυριάκος Πρωτόπαπας.

«Είμαστε όλοι εδώ ενώνοντας δυνάμεις, γιατί μέσα από μια ανεξάρτητη, συλλογική προσπάθεια, μπορούμε σαφώς καλύτερα να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, συμπληρώνοντας πως όσο και αν προκληθεί, δεν θα προκαλέσει ο ίδιος κλίμα πόλωσης, αντιπαλότητας και διχασμού. «Δεν είμαι εδώ για να διχάσω, δεν είμαι εδώ για να εκφέρω διχαστικό λόγο, δεν είμαι εδώ για να θέσω διαχωριστικές γραμμές. Είμαστε εδώ άτομα από όλους τους κομματικούς χώρους, ανέντακτοι, νέοι ψηφοφόροι, και αυτό είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία της προσπάθειας μας», είπε, προσθέτοντας πως ο τόπος έχει υποφέρει πολλά από την πόλωση, από ανούσιες διαφωνίες και από χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε επίσης ότι οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι πρακτικές του παρελθόντος, του χθες και άλλων πολιτευμάτων δεν είναι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν ποτέ από τον ίδιο, συμπληρώνοντας πως δεν θα εκβιάσει κανένα για την ψήφο του, ούτε θα απειλήσει οποιονδήποτε για τις επιλογές του.

Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται τις τελευταίες μέρες για τα debates, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι διάβασε με λύπη του σχετικές αναρτήσεις από πρώην συναδέλφους τους στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίες εκτίμησε ότι έγιναν χωρίς τη γνώση του προέδρου της Δημοκρατίας. «Δεν θα τους κρίνω εγώ, δεν θα απαντήσω, τους αφήνω στην κρίση του Κυπριακού λαού. Όπως συνειδητά είχα επιλέξει να ακούω πρώτα τους πολίτες, να αφουγκραστώ τις ανησυχίες τους και μετά να ετοιμάσω το πρόγραμμά μου, έτσι και τώρα, με τον ίδιο τρόπο, θα παρουσιάσω πρώτα το πρόγραμμά μου στην κοινωνία, επισκεπτόμενος όλη την ελεύθερη Κύπρο» είπε, προσθέτοντας πως αυτή είναι η προτεραιότητά του και σε αυτό θα επικεντρωθεί στην παρούσα φάση.

Αναπτύσσοντας συγκεκριμένες προτάσεις σε αριθμό θεμάτων όπως η Υγεία, η Παιδεία, το Μεταναστευτικό και η Οικονομία, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι οι συνεχιζόμενες κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας, οι οποίες έχουν πλήξει τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη, έχουν ταυτόχρονα προκαλέσει και κρίση αξιοπιστίας ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη, ανάμεσα στην κοινωνία και τους πολιτικούς.

«Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση του κράτους με τον πολίτη μέσα από την ανανέωση διαδικασιών, νοοτροπιών και συγκεκριμένων ενεργειών που θα έχουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι «δεν είμαι εξ’ αυτών που επενδύοντας στον φόβο παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως Σωτήρες ή Μεσσίες. Πιστεύω στις δυνατές ομάδες, στο ξεκάθαρο όραμα και στη σκληρή δουλειά. Πιστεύω σε ένα κράτος που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και προσφέρει ίσες ευκαιρίες στου πολίτες» ανέφερε.

Πιο συγκεκριμένα σε σχέση με την ύπαιθρο, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης με υποδομές, υπηρεσίες και προοπτικές εργασίας.

Τέλος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαριστώντας τους παριστάμενους για τη μαζική τους παρουσία, τους ζήτησε να εντατικοποιήσουν την προσπάθεια τους, πάντα με αξιοπρέπεια, με απόλυτο σεβασμό σε τυχόν διαφορετικές απόψεις και μακριά από διχαστικές προσεγγίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Αυτό που φοβούνται οι άλλοι γνωστοί δύο, θα το πάθουν!

ΑΚΑ

Καμία πρόταση δεν είχε αναπτύξει ο κ.Χριστοδουλίδης στην ομιλία του, όπως παραπλανητικά λέει το ανακοινωθέν του. Εξέφρασε απλώς κάποιες ιδέες (αν και ήταν περισσότερο σαν ευχές).

Πετρος Παπαστυλιανου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση