ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απορριπτική η στάση του ΑΚΕΛ για το «Εστία» λέει η Κυβέρνηση

Όπως τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το ΑΚΕΛ αγνοεί τη συγκροτημένη στεγαστική πολιτική

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Απορριπτική και μηδενιστική χαρακτηρίζει τη στάση του ΑΚΕΛ για το σχέδιο "Εστία" η Κυβέρνηση.

Σε γραπτή απάντηση σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ αγνοεί τη συγκροτημένη στεγαστική πολιτική που θέτει σε εφαρμογή αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση και ότι, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του κόμματος, η πολιτική ετοιμάστηκε μέσα από μεθοδικές μελέτες και με εκτενή διαβούλευση, ενώ έχει τύχει και της έγκρισης των ευρωπαϊκών θεσμών.

"Μπορεί το ΑΚΕΛ να σπεύδει να το απορρίψει χωρίς καν να το έχει δει να εφαρμόζεται στην πράξη, όμως χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση το αναμένουν και προτίθενται να το αξιοποιήσουν. Αυτή η απορριπτική στάση του ΑΚΕΛ συνάδει τελικά με το γεγονός ότι έχει αρνηθεί να εγκρίνει την αποδέσμευση των κονδυλίων, χωρίς να καταθέτει κάποια εναλλακτική πρόταση, με προφανή σκοπό να δυσχεράνει τις προσπάθειες για να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα", αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Προσθέτει πως "την ίδια αυτή τακτική μηδενισμού και άρνησης φαίνεται να προτάσσουν και όσον αφορά τη στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία μετά από ενδελεχείς μελέτες έχει πρόσφατα παρουσιαστεί επίσημα και άρχισε να εφαρμόζεται".

Ο κ. Προδρόμου αναφέρει επίσης πως το ΑΚΕΛ κάνει λόγο για «προεκλογικές δεσμεύσεις», ενώ θα μπορούσε με μια απλή αναδρομή στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών να διαπιστώσει ότι υπάρχει Στεγαστικό «Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών και Ακριτικών Περιοχών», με σχετικές εκτενείς πληροφορίες, αλλά και έντυπα υποβολής αιτήσεων, «Σχέδιο Παροχής Οικονομικής Ενίσχυσης για τη στέγαση εκτοπισθέντων και παθόντων» και «Πολιτική για παροχή πολεοδομικών και ειδικών στεγαστικών κινήτρων» που εκπονήθηκε μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις με σχετικούς φορείς, αλλά ειδικά και με το ΕΤΕΚ, με στόχο τη δημιουργία αγοράς προσιτού ενοικίου.

"Η τακτική του μηδενισμού και της άρνησης όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ομάδες που χρειάζονται στήριξη, αλλά έχει ως αποτέλεσμα και την παραπλάνηση", καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση