ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αργήσαμε αλλά ετοιμάσαμε μια καλή έκθεση, είπε ο «υπουργός υγείας»

Oλοκληρωθεί η επιδημιολογική έκθεση και θα σταλεί στην «προεδρία»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έχει ολοκληρωθεί η επιδημιολογική έκθεση και θα σταλεί στην «προεδρία» δήλωσε χθες βράδυ ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί εκφράζοντας την λύπη του για την τελευταία δήλωση του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, που τον επέκρινε γιατί δεν είχε ακόμα στείλει την εν λόγω έκθεση ενόψει της σημερινής συνάντησης της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία (που τελικά αναβλήθηκε).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του σε εκπομπή του «Μπαϊράκ» χθες ο κ. Πιλλί είπε ότι η έκθεση έχει τελειώσει και στα αγγλικά και στα τούρκικα λέγοντας ότι «μπορεί να άργησε αλλά είναι καλή» και πως αυτή δείχνει ότι «επιδημιολογικά, είμαστε πιο καλά από την ε/κ πλευρά».

Για την κριτική εναντίον του από τον κ. Ακιντζί, ο «υπουργός υγείας» είπε ότι ο Τ/κ ηγέτης θα μπορούσε να του τηλεφωνήσει και να τον ρωτήσει τί συμβαίνει, ενώ εξέλαβε ως προσπάθεια να πέσει σε ανυποληψία το «υπουργείο» λόγω της έκθεσης «και αυτό μας λύπησε πολύ».

«Το λέω με ειλικρίνεια, η έκθεση που ετοιμάσαμε δείχνει ότι είναι πιο μπροστά από τους Ε/κ . Ο τρόπος που εργαστήκαμε αποτελεί παράδειγμα και για τον ΠΟΥ» είπε.

Ο κ. Πιλλί ανέφερε επίσης ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των τεστ PCR που μπορούν να διεκπεραιωθούν λέγοντας πως το γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Αμμοχώστου μπορεί να κάνει 400 τέτοια τεστ την ημέρα, στο χημείο του γενικού νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας μπορούν να φτάσουν τα 1000 ενώ στον ιδιωτικό τομέα το χημείο του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή μπορεί να κάνει τον αριθμό PCR που θα του ζητηθεί ημερησίως. Έχει δοθεί άδεια για τα τεστ αυτά και σε δύο ιδιωτικά χημεία στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπως είπε.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν προσλάβει 17 ακόμη άτομα και τώρα έχουν μια ομάδα 50 ατόμων για τους ελέγχους στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου για τους επιβάτες που θα έρχονται. Σημείωσε δε ότι θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές βάρδιες για να καλύπτονται ολόκληρο το 24ωρο.

Στο μεταξύ, τ/κ ιστοσελίδες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε ακόμη ένα άτομο με κορωνοϊό, το 9ο από την έναρξη των αφίξεων χωρίς καραντίνα από την Τουρκία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται πρόκειται για Τ/κ που ήρθε μέσω θάλασσας από την Τουρκία, όπου παρέμεινε καιρό προερχόμενος από την Βρετανία. Δηλώσεις από το «υπουργείο υγείας» επί του συγκεκριμένου δεν έχουν γίνει.

Χθες ανακοινώθηκε επίσημα ένα κρούσμα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 116. Εάν επαληθευθεί το νέο κρούσμα από το «υπουργείο υγείας» θα πρόκειται για το 117ο.

Στο μεταξύ, χθες μια ομάδα ατόμων που δημιουργήθηκε στα ΜΚΔ με τον τίτλο «Όχι στις αφίξεις χωρίς καραντίνα», πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας με αυτοκίνητα στην κατεχόμενη Λευκωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση