ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρχές Μαΐου η επίσκεψη Ολγκίν στην Κύπρο

Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε στείλει ένα θετικό μήνυμα, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης προέβη σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε Ενημέρωση προς τα ΜΜΕ.

Κληθείς να αναφερθεί στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ερωτηθείς ποιο είναι το επόμενο βήμα σε σχέση με τις επαφές της κας Ολγκίν, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό που έχουμε δει μαζί με τα προχθεσινά Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι στην ουσία να υλοποιείται ο στόχος τον οποίο είχαμε θέσει, ο ίδιος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων, δηλαδή, η διασύνδεση των ευρωτουρκικών μαζί με την πρόοδο στο Κυπριακό.

Εμείς, και όταν λέω εμείς εννοώ η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε στείλει ένα θετικό μήνυμα, ένα συγκεκριμένο μήνυμα προς την τουρκική πλευρά, ότι είμαστε, επιθυμούμε να είμαστε εποικοδομητικοί και μπορεί να υπάρξει πρόοδος στα σημεία, στα κεφάλαια που ενδιαφέρουν την Τουρκία, φτάνει να υπάρξει και η αντίστοιχη πρόοδος στο Κυπριακό.

Οφείλουμε να χαιρετίσουμε για ακόμη μια φορά τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μέσα από μια σταδιακή, αναλογική και αναστρέψιμη προσέγγιση θα πρέπει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και η υλοποίηση των όσων η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου προβλέπει.

Αναμένουμε στις αρχές Μαΐου την επίσκεψη της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, όπου θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να δούμε μαζί τα επόμενα βήματα.

Αυτό το οποίο εμείς θα επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά είναι την αταλάντευτη προσήλωσή μας στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί, όπως και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τονίσει, την προσήλωσή μας στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στο συμφωνημένο πλαίσιο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ