ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Β.Γ Εισαγγελέας: Δεν κάνουμε δουλειές κάτω από το τραπέζι

Απάντηση του Σάββα Αγγελίδη στις επικρίσεις κατά του ιδίου και του Γενικού Εισαγγελέα για το ασυμβίβαστο στο θέμα των Διαβατηρίων

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Έκκληση να αφεθούν να κάνουν την δουλειά τους στο θέμα διερεύνησης του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ) απηύθυνε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης. Σε μια εφ’ όλης συζήτησης στην διαδικτυακή εκπομπή LegalMatters Podcast ο κ. Σαββίδης, για πρώτη φορά αναφέρθηκε εκτενέστατα στα όσα καταλογίζουν στον ίδιο και τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη λόγω της συμμετοχής τους στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Αγγελίδης απέρριψε πως υπάρχει εξάρτηση του ιδίου και του Γενικού Εισαγγελέα στο θέμα διερεύνησης των Διαβατηρίων ξεκαθαρίζοντας. «Όταν υπάρχει μαρτυρία (για υπουργούς) που ικανοποιεί τα συστατικά στοιχεία συγκεκριμένων αδικημάτων ναι είναι σίγουρο ότι ως υποθέσεις θα προχωρήσουν ενώπιον δικαστηρίων». Περιγράφοντας αντικειμενικές, κατά τον ίδιο, δυσκολίες με τις έρευνες, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας απευθύνθηκε σε όσους τους επικρίνουν και συνεχίζοντας είπε πως η δουλειά που κάνουν δεν είναι δουλειά κάτω από το τραπέζι. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως υπάρχει μια ενότητα υποθέσεων που η διερεύνησή της είναι προς το τέλος και σύντομα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φακέλων.

Γενικός Ελεγκτής

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας και ο λόγος, όπως είναι, είναι ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αρκετές φορές έχει περάσει τα πλαίσια και αρμοδιότητες που απορρέουν από το Σύνταγμα. Ο κ. Σαββίδης απέρριψε πως γίνονται ενέργειες για να χτυπηθεί ο Γενικός Ελεγκτής τονίζοντας πως υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες θα πρέπει να είναι σεβαστές.

Παρακολουθήσεις

Για το θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Σαββίδης υποστήριξε πως δεν υπήρξε μαρτυρία να αποδεικνύει ότι αυτές έγιναν και πως το επίμαχο βαν δεν χρησιμοποιήθηκε από κάποια κρατική υπηρεσία. Υπεραμύνθηκε της πρακτικής να μην δημοσιοποιούνται πορίσματα υποθέσεων συμπληρώνοντας πως το πόρισμα είναι συμπεράσματα του ανακριτή και όχι τα στοιχεία. Εκτός κανόνα έθεσε την υπόθεση με το θάνατο του Θανάση επικαλούμενος ανθρωπιστικά ζητήματα καθώς και τον πολύχρονο αγώνα της μητέρας του εθνοφρουρού να αποκαλύψει την αλήθεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση