ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:44
 

Βολιδοσκόπησε Μάικ Σπανό για το 18 το ΑΚΕΛ

Αναμένεται επίσημη συνάντηση μεταξύ των δύο μερών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στο τραπέζι της διαβούλευσης ως πιθανός υποψήφιος του ΑΚΕΛ θεωρείται ο γνωστός επιχειρηματίας Μάικ Σπανός. Την είδηση που φέρει τον κ. Σπανό να είναι εν δυνάμει υποψήφιος του κόμματος της Αριστεράς αποκάλυψε πρώτο το Sigmalive.

Κομματικές πηγές αναφέρουν στην «Κ» πως ο κ. Σπανός είναι ένα από τα ονόματα που συζητήθηκαν ανεπίσημα. Όπως επισημαίνεται, ο κ. Σπανός έχει σχετικά διαφορετικές μεν θέσεις στην οικονομία, έχει ωστόσο τις ίδιες θέσεις με το ΑΚΕΛ στο κυπριακό μαζί με οικολογικές ευαισθησίες.

Ως ανεξάρτητος;

Όπως επισημαίνουν πολιτικές πηγές σε ένα σενάριο που ο Μάικ Σπανός αποδεχθεί μία τέτοια πρόταση θα προχωρήσει ως ανεξάρτητος υποψήφιος τον οποίο θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ. Άλλωστε ο ίδιος έχει αρκετές διαφοροποιήσεις από το κόμμα της Αριστεράς σε ο,τι αφορά την οικονομία. Η πείρα του σε οικονομικά θέσεις, όπως το ότι υπήρξε στη θέση Ανώτερου Ανεξάρτητου Διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου, στη θέση Ανεξάρτητου Μη εκτελεστικού Διευθυντή αλλά και στη θέση διευθυντή στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου αποτελούν επιπλέον προσόν για το ΑΚΕΛ, καθώς ψάχνει εκείνον τον υποψήφιο που να θεωρείται αρκετά δυνατός στον τομέα που αποτελεί το μεγάλο αγκάθι του κόμματος, την οικονομία. Ασφαλείς πηγές αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του κ. Σπανού και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.

Ο Μάικ Σπανός υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Heineken-Lanitis Cyprus, της Lumiere TV Public Ltd, της A. Petsas & Sons Public Ltd και της CypriaLife Insurance Ltd από το 1995 μέχρι το 2005.

Διετέλεσε CEO της τουρκικής Coca Cola, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας M.S. Business Power Ltd και Ιδρυτικός Πρόεδρος της Green Dot. Πέρασε από τη θέση του Διευθυντή Μάρκετινγκ, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Λανίτης (Coca-Cola Cyprus), ενώ διατηρεί τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.

Υπήρξε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIIM, διατηρεί θέση Ανώτερου Ανεξάρτητου Διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου, όπως επίσης και Ανεξάρτητου Μη εκτελεστικού Διευθυντή. Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατείχε θέση διευθυντή στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Εννιάχρονο κοριτσάκι κτυπήθηκε από μεθυσμένο οδηγό

«Να δούμε ποιά ποινή γάντι θα επιβάλει το δικαστήριο.....αν φτάσει και πότε η υπόθεση μέχρι το δικαστήριο. ...»
Λευκωσιατης  |  12:03

#PoliticsBlog Ποιος και πώς διοικεί στην Κύπρο;

«Πάλι "κούππα άπαννη" ο Υπουργός Εξωτερικών για την αποτυχία του να εκτιμήσει και να διαχειριστεί τις ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:25

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Οι σατραπηδες συνδικαλιστες απειλουν τους γονεις και την παιδεια του »
maria  |  10:14

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X