ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αισιοδοξία Αβέρωφ ότι ο κόσμος θα ψηφίσει με σοβαρότητα

Για να μπορέσουμε όμως και εμείς ως τόπος και ως κυβέρνηση, να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους παραγωγικούς τομείς, πρέπει να έχουμε και μια λειτουργική Βουλή, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Αισιοδοξία, βεβαιότητα και σιγουριά πως ο κόσμος θα αξιολογήσει σωστά και θα ψηφίσει με σοβαρότητα ώστε να έχουμε τα οφέλη του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και της σταθερότητας της χώρας και θα έρθουν καλύτερες μέρες στην οικονομία και στην κοινωνία, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη με που πραγματοποιήθηκε με τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου και τους Δημάρχους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα στην Αγία Νάπα, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «σήμερα βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου, είναι μια περιοχή που πλήγηκε περισσότερο λόγω του τουρισμού από την παγκόσμια υγειονομική κρίση της πανδημίας».

Πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης της επιχείρησης τους» και σημείωσε πως «παρά τα δύσκολα ο τομέας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας είναι έτοιμος για μια δυνατή επανεκκίνηση έχοντας ως όπλο την άριστη διαχείριση της πανδημίας, με την άριστη εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε δίπλα στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας».

Ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμα πως «για να μπορέσουμε όμως και εμείς ως τόπος και ως κυβέρνηση, να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους παραγωγικούς τομείς, πρέπει να έχουμε και μια λειτουργική Βουλή. Πρέπει να έχουμε σταθερότητα στον τόπο μας και όχι μέσα από την άρνηση να είμαστε τροχοπέδη σε οτιδήποτε θετικό για τον τόπο μας».

Έχουμε συνέχισε «την ευλογία της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένα ποσό των 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βελτιωθεί και η ξενοδοχειακή βιομηχανία, να πάρει κονδύλια για εξοικονόμηση ενέργειας, να εισάγουν την πράσινη οικονομία και στους δικούς τους τομείς, να βελτιώσουν το προϊόν τους». «Δίνεται η δυνατότητα στους τοπικούς άρχοντες να αντλήσουν κονδύλια για τις σωστές υποδομές» είπε και σημείωσε πως «όλα αυτά προϋποθέτουν να περάσουμε από τη Βουλή μεταρρυθμίσεις, να περάσουμε τις νομοθεσίες για το Ταμείο Ανάκαμψης για να φτιάξουμε την Κύπρο του αύριο».

Το διακύβευμα, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «γίνεται ώρα με την ώρα πιο ξεκάθαρο, θέλουμε σοβαρότητα έναντι του ανεύθυνου λαϊκισμού, θέλουμε λειτουργική Βουλή έναντι μιας Βουλής Βαβέλ, θέλουμε στον τόπο μας να παίρνουμε αποφάσεις ωφέλιμες για τον τόπο και όχι από πρωίας μέχρι νυχτός άρνηση, να πλήττουμε την εικόνα της χώρας μας και να σκοτώνουμε την οποιαδήποτε προοπτική να πάει ο τόπος μπροστά».

Ταυτόχρονα εξέφρασε αισιοδοξία, βεβαιότητα και σιγουριά «πως ο κόσμος θα αξιολογήσει σωστά, θα ψηφίσει με σοβαρότητα για να έχουμε τα οφέλη και του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και της σταθερότητας της χώρας και θα έρθουν καλύτερες μέρες στην οικονομία και στην κοινωνία».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψη του στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, όπου, όπως είπε μαζί με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων «συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν τόσο την ξενοδοχειακή όσο και ευρύτερα την τουριστική βιομηχανία. «Όλοι γνωρίζουμε ότι η επαρχία Αμμοχώστου είναι μια αμιγώς τουριστική επαρχία και έχει επηρεαστεί η αγορά εργασίας όσο και οι υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες, όπως είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία, οι ανακαινίσεις, οι επενδύσεις και ό,τι άλλο σχετίζεται με τη συγκεκριμένη βιομηχανία», είπε.

Εξέφρασε επίσης ευχαριστίες στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «για το ενδιαφέρον που επέδειξε και σίγουρα θα κάνουμε και εμείς ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε αυτή την ανάκαμψη και αυτή τη νέα αρχή που ξεκινά μετά τον έλεγχο της πανδημίας. Είμαστε σε ένα θετικό αποτέλεσμα και θέλουμε να δούμε καλύτερες μέρες όχι μόνο για μας, αλλά για τον τόπο μας γενικότερα».

Εξάλλου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας είπε πως σήμερα συζητήθηκε «με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ η κατάσταση που βιώνουμε στην περιοχή αναφορικά με τον τουρισμό. Ενημερώσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως ξενοδοχειακή βιομηχανία και ευρύτερα ως τουριστική και είχαμε όπως πάντοτε έχουμε την στήριξη και την κατανόηση του».

Πρόσθεσε ότι «αναμένουμε πως θα ακολουθήσουν καλύτερες μέρες για τον τουρισμό, είναι εξαιρετικά θετικό ότι προχωρά πάρα πολύ το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα, βελτιώνεται η επιδημιολογική μας κατάσταση και αυτό από μόνο του, μας κάνει πάρα πολύ αισιόδοξους για το μέλλον. Αναμένουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες και η παρούσα χρονιά θα είναι το πρώτο βήμα για να επανέλθουμε εκεί που είμαστε πριν το 2020». Την ίδια ώρα, συνέχισε «γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολα τα επόμενα 2 – 3 χρόνια, αλλά απαιτείται να γίνει το πρώτο βήμα και είμαστε βέβαιοι ότι το 2021 θα είναι το πρώτο σκαλί για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν».

Ερωτηθείς πως αξιολογεί την κατάσταση που επικρατεί στην τουριστική βιομηχανία των τελευταίων ημερών, ο κ. Τάκκας είπε πως «ξεκινήσαμε δειλά – δειλά, έγινε το πρώτο βήμα και περιμένουμε βελτίωση. Δυστυχώς ορισμένες αγορές όπως αυτή του Ισραήλ, που αναμέναμε να συνδράμει σε αυτή τη βελτίωση, λόγω των καταστάσεων που βιώνει τις τελευταίες μέρες, δεν μπορεί να συνεισφέρει. Ωστόσο αναμένουμε τη ρωσική αγορά να έλθει ακόμα πιο δυνατή απ’ ότι είναι σήμερα και να ακολουθήσουν αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και των Σκανδιναβικών χωρών που είναι οι βασικές μας αγορές».

Κληθείς να αναφέρει πόσα ξενοδοχεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι ανοικτά, απάντησε πως «ξενοδοχεία ανοίγουν καθημερινά. Σήμερα λειτουργούν 40 και πλέον ξενοδοχεία, ενώ μέρα με τη μέρα ξεκινούν για να ετοιμαστούν για τους επόμενους μήνες». Σημείωσε ακόμα ότι «είναι σημαντικό το γεγονός ότι ανοίγουν ξενοδοχεία χωρίς να έχουν πληρότητες και σοβαρές κρατήσεις αλλά αυτό είναι και το στοίχημα, ότι δηλαδή πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν καλύτερες μέρες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ