ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν πήγαν στην Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες οι βουλευτές

Θα οριστεί νέα συνεδρία

ΚΥΠΕ

Επανασυγκαλείται τις επόμενες ημέρες η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου για να επικυρώσει την παραλαβή όλων των στοιχείων Πόθεν Έσχες των Βουλευτών αλλά και για να ετοιμάσει συγκεκριμένες εισηγήσεις προς την Επιτροπή Θεσμών η οποία εξετάζει την βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο ισχύει από το 2004.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνεδρία της Ειδικής Επιτροπής, ωστόσο αυτή αναβλήθηκε καθώς δεν υπήρξε απαρτία από πλευράς Βουλευτών.

Σε δηλώσεις στη Βουλή, η Πρόεδρος του σώματος εξήγησε αρχικά το λόγο της σημερινής αναβολής της συνεδρίας λέγοντας πως δυστυχώς εξαιτίας κάποιου κωλύματος κάποιοι Βουλευτές δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην Επιτροπή και συνεπώς η συνεδρία θα επανασυγκληθεί το συντομότερο δυνατό, αν όχι αύριο, την Παρασκευή για να μπορέσει, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η Επιτροπή να επιτελέσει το ρόλο της.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι σημασία έχει ότι η συνεδρία θα συγκληθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσει να επικυρώσει ότι έχουν υποβληθεί τα στοιχεία και τα έντυπα από όλους τους Βουλευτές για το πόθεν έσχες.

Όπως σημείωσε είναι η πρώτη φορά που έγκαιρα και όπως καθορίζονται βάσει του κανονιστικού πλαισίου, έχουν παραδοθεί τα έντυπα από όλους τους Βουλευτές. Αυτό ακριβώς, εξήγησε, θα εξετάσει η Επιτροπή, ενώ από εκεί και πέρα θα ετοιμάσει η Επιτροπή συγκεκριμένες εισηγήσεις αφού τη δεδομένη στιγμή εξετάζεται στην Επιτροπή Θεσμών η βελτίωση του πλαισίου. Είπε πως το πλαίσιο όπως ισχύει και έχει ψηφιστεί από το 2004 είναι ελλιπές και θα πρέπει να αυστηροποιηθεί.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις άλλων αξιωματούχων του κράτους, η κ. Δημητρίου ανέφερε πως έχει ζητήσει να της φέρουν τη λίστα, η οποία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο το συντομότερο. Σημείωσε ωστόσο πως η ανάρτηση δεν προβλέπεται με βάση το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, αλλά θα γίνει. Γι` αυτό η συγκεκριμένη πρόνοια θα πρέπει να εισαχθεί στον κανονισμό με τρόπο που να γίνεται διαδικτυακά με συγκεκριμένα πεδία για να μην παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να έχουν συμπληρώσει διαφορετικά το δελτίο απ΄ ότι κάποιοι άλλοι. Άρα, κατέληξε, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, πανομοιότυπο και να μην επιδέχεται αμφισβήτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση