ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν θα παρακολουθήσει τον δικοινοτικό αγώνα στην Πύλα ο Ακιντζί

Ο κ. Ακιντζί αποφάσισε να συμμετάσχει στην εκδήλωση, η οποία προγραμματιζόταν στην «ενδιάμεση περιοχή» της Πύλας.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο ηγέτης της Τ/κ κοινότητας δεν θα παρακολουθήσει τον δικοινοτικό αγώνα στην Πύλα ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (19/03). Η τ/κ ηγεσία έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγο ανακοινωθέν με το οποίο επεξηγεί τους λόγους αυτής της απόφασης.

Υπευθυμίζεται ότι στις 29 Ιανουαρίου 2019 ο Μουσταφά Ακιντζί είχε επαφή με την αντιπροσωπεία της Peace and Sport. Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης κάλεσαν τους δυο ηγέτες στον αγώνα της Νέας Σαλαμίνας με την Τουρκική Δύναμη της Αμμοχώστου.

Αρχικά ο κ. Ακιντζί αποφάσισε να συμμετάσχει στην εκδήλωση, η οποία προγραμματιζόταν στην «ενδιάμεση περιοχή» της Πύλας.

Επικοινωνία Αναστασιάδη-Ακιντζί

Ωστόσο, στην συνέχεια, ο αγώνας μεταφέρθηκε σε γήπεδο που βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές. Η τ/κ ηγεσία επέμενε για την διεξαγωγή του αγώνα σε ουδέτερη ζώνη.

Το όλο ζήτημα συζήτησαν οι δυο ηγέτες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Δευτέρα ύστερα από αίτημα του Νίκου Αναστασιάδη. Στην τ/κ πλευρά μεταβιβάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για το όλο ζήτημα που προέκυψε. Η τ/κ πλευρά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν έφερε ένσταση για την διεξαγωγή του αγώνα στην ουδέτερη ζώνη. Ωστόσο, ο ΟΗΕ πρόβαλλε το ζήτημα της ασφάλειας και έτσι τελικά ο αγώνας θα λάβει χώρα σε γήπεδο που βρίσκεται στην ε/κ πλευρά.

Ωστόσο, η τ/κ πλευρά τονίζει είναι έτοιμη για παρόμοιες διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα ξεχωριστά στο βόρειο και νότιο τμήμα του νησιού.

Τι λέει το «προεδρικό»

Ας σημειωθεί ότι κάποια τ/κ μέσα επιχειρούν να προβάλλουν το βράδυ της Δευτέρας την όλη υπόθεση με διαφορετικό τρόπο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Ακιντζί απέχει από την δικοινοτική οργάνωση επειδή δεν ήταν δυνατόν να μετέβη στην Πύλα με αυτοκίνητα που θα έφερε τα εμβλήματα της «ΤΔΒΚ».

Κύκλοι του «προεδρικού» δηλώνουν στην «Κ» ότι αυτά τα δημοσιεύματα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και ότι η ουσία του όλου του ζητήματος συνοψίζεται στο προαναφερόμενο ανακοινωθέν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση