ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημοψήφισμα για πρόωρες εκλογές από ΔΗΚΟ, Οικολόγους και Συμμαχία

Κατέθεσαν πρόταση στη Βουλή, μετά και την πρόκληση Αβέρωφ για αυτοδιάλυσή της.

Newsroom K

Διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 26η Μαΐου του 2019, την ίδια μέρα με τις Ευρωεκλογές προτείνουν ΔΗΚΟ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι, για να διαφανεί κατά πόσο θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Το ΔΗΚΟ δεν θέτει θέμα διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών, αλλά προεδρικών εκλογών. Η Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι κατέθεσαν πρόταση που έχει ως εξής:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας,

ΕΠΕΙΔΗ συζήτησε στο Τέταρτο Κεφάλαιο της Ολομέλειας του Σώματος σε ολοήμερη συνεδρία της, στις 4 Απριλίου και στις 12 Απριλίου 2019, το θέμα «Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος», που αφορούσε το Πόρισμα που εξέδωσε την 1η Μαρτίου 2019, η Ερευνητική Επιτροπή που διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με σχετικό Διάταγμα ημερομηνίας 6ης Ιουλίου 2018.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ η πιο πάνω ερευνητική επιτροπή έλαβε την εντολή από τον Γενικό Εισαγγελέα, που τη διόρισε σύμφωνα με τον περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμο (Κεφ. 44), «όπως προβεί στην διεξαγωγή πλήρους και ενδελεχούς έρευνας με αντικείμενο τη διακρίβωση όλων εκείνων των γεγονότων, αποφάσεων, πράξεων ή παραλείψεων που σχετίζονται με τους λόγους και τα αίτια, που οδήγησαν το συνεργατικό πιστωτικό σύστημα και τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα), στην κατάσταση στην οποία περιήλθαν, περιλαμβανομένων και γεγονότων που ήθελαν προκύψει μετά το διορισμό της Επιτροπής, μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της Έκθεσης της Επιτροπής».

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στην Κυβέρνηση, στον Υπουργό Οικονομικών αλλά και στα κόμματα που διόριζαν τις επιτροπείες των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ακόμη δεν έχουν αναληφθεί οι πολιτικές ευθύνες από την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομικών και τα πολιτικά κόμματα που διοικούσαν τον Συνεργατισμό.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ γίνονται συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, είτε Βουλευτικές , είτε Προεδρικές , είτε και τα δύο.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ θεωρούμε ότι ο μοναδικός τρόπος για να απονεμηθούν ευθύνες όταν δεν αναλαμβάνονται είναι να τις απονείμει ο ίδιος ο κυρίαρχος λαός.

Ως εκ των άνω, η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφασίζει ως ακολούθως:

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 26 Μαΐου 2019, την ίδια μέρα με τις Ευρωεκλογές για λόγους πρακτικούς και οικονομικούς για να κληθεί ο λαός να επιλέξει μεταξύ των πιο κάτω :
• Διεξαγωγή πρόωρων Βουλευτικών Εκλογών ΝΑΙ/ΟΧΙ
• Διεξαγωγή πρόωρων Προεδρικών Εκλογών ΝΑΙ/ΟΧΙ
• Διεξαγωγή πρόωρων Βουλευτικών και Προεδρικών Εκλογών ΝΑΙ/ΟΧΙ
• Υιοθέτηση της οριζόντιας ψηφοφορίας για βουλευτικές εκλογές

Σε περίπτωση που το Σχέδιο Απόφασης εγκριθεί θα προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση και πρόταση Νόμου για την διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών με Οριζόντια Ψηφοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ

Λέει ο Αβέρωφ μια βλακεία, την βελτιώνουν σε σούπερ βλακεία οι υπόλοιποι. Ασχέτως αν οι τελευταίοι, λένε ότι ο πρώτος έκανε show. Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, δεν ήταν ο Λιλληgaz που είχε προτείνει κάποτε να κάνουμε επιβεβαιωτικές εκλογές κάθε 6 μήνες; Κατα τ` άλλα θέλουμε να έχουμε και σταθερές διεθνείς συμμαχίες. Εμείς η πλέον σταθερή χώρα.....

Ανωνυμος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X