ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δήμαρχος Αμμοχώστου: Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την ελπίδα

Ο Σίμος Ιωάννου είπε πως για την επιστροφή της κατεχόμενης πόλης χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση σήμερα

ΚΥΠΕ

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την ελπίδα, να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα βρεθεί μια λύση κι αυτό θα σταματήσει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου λέγοντας πως για την επιστροφή της κατεχόμενης πόλης "χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση σήμερα".

Αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν μετά και το άνοιγμα νέου τμήματος της περιφραγμένης περιοχής, ο κ. Ιωάννου είπε ότι αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου θα μεταβεί για επαφές στο Λονδίνο στις 22 - 25 Νοεμβρίου όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου και του Φόρειν Όφις. Την ερχόμενη Τρίτη, πρόσθεσε, στην ετήσια συνεστίαση του Συνδέσμου Αμμοχωστιανών Βρετανίας σε αίθουσα του Βρετανικού Κοινοβουλίου, θα παρευρεθεί το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ανδρέας Καζαμίας για να τους ενημερώσει.

Επίσης, κατόπιν συνεννόησης με τους Ευρωβουλευτές της Κύπρου, ανέφερε ότι ο Δήμος θα αποστείλει επιστολή που θα διανεμηθεί σε όλους τους Ευρωβουλευτές. Μόλις οι συνθήκες με την πανδημία το επιτρέψουν, πρόσθεσε, αντιπροσωπεία του Δήμου θα μεταβεί στο Ευρωκοινοβούλιο για ενημέρωση δια ζώσης για το θέμα της Αμμοχώστου.

Ο Σίμος Ιωάννου υπενθύμισε ότι και παλαιότερα ο ίδιος είχε κάνει λόγο σε «σαλαμοποίηση» λέγοντας πως ανέμενε ότι η Τουρκία και το καθεστώς στα κατεχόμενα θα προχωρούσαν σε νέα κίνηση στο Βαρώσι. «Οι πιέσεις προς την Τουρκία πρέπει να είναι συνεχόμενες. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ξεκινήσουν οι συνομιλίες. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους όχι υπέρ μας».

Εάν συνεχίσουν αυτό που κάνουν στην περίκλειστη περιοχή, δεν θα υπάρχει εδαφικό ή άλλο θέμα να συζητήσουμε, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση