ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διμερείς, Κυπριακό και ενέργεια στην ατζέντα της επίσκεψης του ΥΠΕΞ στην Ιταλία

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, o κ. Κασουλίδης θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Luigi Di Maio

ΚΥΠΕ

Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό και θέματα ενέργειας θα συζητήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης κατά την επίσκεψη εργασίας που θα πραγματοποιήσει στην Ιταλία.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Κασουλίδης, αναχωρεί την Κυριακή για τη Ρώμη, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, o κ. Κασουλίδης θα έχει την Τρίτη, 26 Ιουλίου, κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Luigi Di Maio, το πέρας της οποίας θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών υπό τη μορφή γεύματος εργασίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο Υπουργών Εξωτερικών, αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, η ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και η εξέταση τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, η κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στη χώρα και η αξιολόγηση της συντονισμένης αντίδρασης της ΕΕ, καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την παρουσία του στην ιταλική πρωτεύουσα ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών του Κοινοβουλίου, Piero Fassino, την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας, κα Stefania Craxi, καθώς και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ENI, Claudio Descalzi.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τους Πρέσβεις των χωρών που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο με έδρα τη Ρώμη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη 27 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση