ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διμερή συνεργασία, άμυνα και ασφάλεια συζήτησαν οι ΥΠΑΜ Κύπρου και Ιταλίας

Οι δύο Υπουργοί επιβεβαίωσαν τη σύγκλιση απόψεων

ΚΥΠΕ

Οι Υπουργοί Αμυνας της Κύπρου και της Ιταλίας είχαν την Τετάρτη συνάντηση στην Ρώμη κατά την οποία συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία, την ευρωπαϊκή άμυνα και το πλαίσιο της περιφερειακής ασφάλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ιταλικό Υπουργείο Αμυνας, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη διμερείς συνομιλίες μεταξύ του Υπουργού Άμυνας, Guido Crosetto, και του ομολόγου του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπου Πετρίδη.

Σύμφωνα με ανεπίσημη μετάφραση από το κυπριακό Υπουργείο Αμυνας, το ιταλικό ΥΠΑΜ αναφέρει ότι ήταν μια μακρά και εγκάρδια συνομιλία -η οποία έπεται εκείνης που έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο της τετραμερούς πρωτοβουλίας, με στόχο την προστασία των κοινών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο- κατά την οποία οι δύο Υπουργοί ενίσχυσαν τον έντονο διάλογο που διεξάγεται μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο Υπουργοί επιβεβαίωσαν τη σύγκλιση απόψεων στα κύρια θέματα άμυνας και ασφάλειας, προστίθεται.

«Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου στον τομέα της άμυνας», δήλωσε ο Υπουργός Crosetto, υπογραμμίζοντας την ανάγκη, υπό το πρίσμα και του τρέχοντος γεωστρατηγικού πλαισίου, να εργαστούμε από κοινού για να εξασφαλίσουμε σταθερότητα και ειρήνη στη περιοχή της Μεσογείου.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία, την ευρωπαϊκή άμυνα και το πλαίσιο περιφερειακής ασφάλειας. Το τελευταίο ήταν ένα θέμα που επέτρεψε μια εις βάθος μελέτη της δέσμευσης στην περιοχή της Μεσογείου, αναφέρεται.

«Η σταθερότητα της Μεσογείου αποτελεί προτεραιότητα για την Ιταλία αφού τη θεωρούμε θεμελιώδη για την εγγύηση της ασφάλειας ολόκληρης της περιοχής», είπε ο κ. Crosetto, επαναλαμβάνοντας ότι για τη χώρα μας «η εστίαση στη περιοχή της Μεσογείου είναι σταθερή».

Αυτό επιβεβαιώνεται από την εθνική επιχείρηση «Ασφαλής Μεσόγειος», από τη συμμετοχή στην επιχείρηση της ΕΕ «Ειρήνη» και από τη Νατοϊκή διάταξη των Standing Naval Forces, καταλήγει η ανακοίνωση του ιταλικού Υπουργείου Αμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση