ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημόσιο διάλογο ζητούν αποβληθέντες του ΔΗΚΟ

Χ. Δημητρίου για Αθ. Αντωνιάδη: «Ο ίδιος πρώτος ήταν ο εφιάλτης μαζί με τον κ. Λιλλήκα»

Newsroom K

Ανοικτή πρόσκληση για δημόσιο διάλογο στον εκπρόσωπο τύπου του ΔΗΚΟ, Άθου Αντωνιάδη, έστειλε μέσω του κρατικού ραδιοφώνου ο Χαράλαμπος Δημητρίου, ένας από τους αποβληθέντες του κόμματος.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Δημητρίου «δημόσια να μιλήσουμε αν θέλει να αντιπαραβάλουμε απόψεις και θέσεις για να του πω εγώ ποιοι έφταιξαν που δεν εκλέγηκε ο κ. Παπαδόπουλος πρόεδρος της ΚΔ ή να περάσει στον δεύτερο γύρο. Εγώ δεν δούλεψα για κανένα άλλο υποψήφιο».

Παράλληλα ο κ. Δημητρίου τόνισε πως «θα μπορούσα να μιλώ για μέρες για αυτή την φαιδρή κατάσταση που εξελίχθηκε. Ο κ. Αντωνιάδης με ενέταξε και εμένα σε μια χούφτα ανθρώπων, γεγονός που περιποιεί μεγάλη τιμή σε εμένα, γιατί αν μια χούφτα ανθρώπων κατάφερε να μην εκλέξει έναν πρόεδρο, λυπούμε πάρα πολύ αλλά θα βάλουμε δικό μας πρόεδρο στις μελλοντικές εκλογές που θα γίνουν.

Σχετικά με τον χαρακτηρισμό του Αθου Αντωνιάδη προς του αποβληθέντες ότι είναι «εφιάλτες» σημείωσε πως «ο ίδιος πρώτος ήταν ο εφιάλτης μαζί με τον κ. Λιλλήκα. Έχω και την φωτογραφία του όταν αποφασίσαμε με 93% και μας έβαλαν σε δεύτερη ψηφοφορία 85%, η κεντρική επιτροπή να ψηφίσουμε τον κ. Αναστασιάδη. Είτε ορθώς διαπράξαμε είτα λανθασμένα, όφειλε να σεβαστεί την απόφαση και να μην κρατά τον κ. Λιλλήκα από το χέρι για να τον βγάλει πρόεδρο».

«Εγώ δήλωσα ότι δεν θα ψηφίσω τον κ. Παπαδόπουλο στην κεντρική επιτροπή όταν έφερε τον πρώτο αποστάτη, τον κ. Κουλία, ο οποίος δέκα μέρες μετά την εκλογή του, με την σημαία του κόμματος μας, την πήρε και έφυγε και μας άφησε το παλούκι και ψήφισε μαζί με τον Συναγερμό και την ΕΔΕΚ που ήταν αντίπαλοι του ΔΗΚΟ και έβγαλε, με αποκλειστικά την δική του ψήφο, πρόεδρο της βουλής τον κ. Ομήρου. Και τον έφερε ο κ. Παπαδόπουλος πίσω στο κόμμα. Τότε στη κεντρική επιτροπή και στον κ. Παπαδόπουλο μίλησα και είπαν μην φέρεται πίσω αυτούς που πρόδωσαν το κόμμα γιατί νομιμοποιούμε μελλοντικά, αν είστε υποψήφιος να μην σας ψηφίσω και δεν θα μπορείτε να με διαγράψετε. Προς τιμή του ο κ. Παπαδόπουλος, υποσχέθηκε ότι δεν θα προσπαθήσει να με πείσει να τον ψηφίσω ούτε θα με διαγράψει αν δεν τον ψηφίσω» εξήγησε ο κ. Δημητρίου.

Ταυτόχρονα σημείωσε έντονα πως «είμαι ένα ελεύθερο άτομο και δεν πιστώνω σε κανένα, να μου αποσβήσει 42 χρόνια προσφοράς αφειδώλευτης και αφιλοκερδούς προσφοράς στο κόμμα μου και να με αποκαλεί εμένα εφιάλτη. Εφιάλτης είναι εκείνος που άνοιξε και τις πόρτες και τα παράθυρα του ΔΗΚΟ για να γίνει το δικό του».

Άθως Αντωνιάδης: Δεν θέλω να μπω σε καμία δημόσια αντιπαράθεση

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης δήλωσε πως «δεν θέλω να μπω σε καμία δημόσια αντιπαράθεση. Δεν θέλω να δω κανένα τίτλο πως έκλεισα το τηλέφωνο γιατί χθες το έκανε ένας συνάδελφος σας».

Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε πως «αυτό που έχει συμβεί είναι το αυτονόητο. Για πολλούς μήνες ιστορικά, παραδοσιακά μέλη και νέοι άνθρωποι του ΔΗΚΟ έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα για να υποστηρίξουν τις θέσεις που εκφράζει το Δημοκρατικό Κόμμα για να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα που επέλεξε το κόμμα η οποία δεν ήταν άλλη από τον πρόεδρο του κόμματος. Υπήρξε μια ομάδα ανθρώπων η οποία συστηματικά οργανωμένα με πολύ πάθος και λύσσα, πολέμησε αυτόν τον κόσμο του ΔΗΚΟ. Συνέβαλε ούτως ώστε να στερήσει από το ΔΗΚΟ την διεκδίκηση της Προεδρίας. Αυτή η ομάδα ανθρώπων, όσοι και να είναι, οι οποίοι πολέμησαν με πάθος το ΔΗΚΟ, κάποιοι τίθενται εκτός ΔΗΚΟ και σε κάποιους άλλους επιβάλλονται κάποιες άλλες ποινές. Είναι το πιο λογικό που μπορούσε να συμβεί».

«Οι πλείστοι από αυτούς δεν τοποθετούνται επί της ουσίας. Δεν ήρθε κανείς να πει, εκτός από 1-2, ξέρετε εγώ δεν τα έκανα αυτά. Ζούμε στην Κύπρο, η κοινωνία είναι μικρή. Ο καθένας μας γνωρίζει τι έκανε ο Μάριος Κάρογιαν, η Αντιγόνη Παπαδοπούλου και όλοι αυτοί. Ξέρουν ότι ο κόσμος γνωρίζει τι έκαναν».

Αυτό που δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν είναι να παραμένουν στο κόμμα και ως εφιάλτης να πολεμά τον κόσμο του κόμματος. Είναι μια λογική εξέλιξη. Τι έπρεπε να τους πούμε; Είναι εντάξει ελάτε μέσα»

Τοποθέτηση στις δηλώσεις Άγγελου Βότση

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος στη Λεμεσό, Άγγελου Βότση, όταν χαρακτήρισε την διαδικασία «ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε», ο κ. Αντωνιάδης είπε πως «ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε ήταν η διαδικασία που ακολούθησε, πριν από πέντε χρόνια ο κ. Μάριος Καρογιάν ο οποίος χωρίς να καλέσει να απολογηθούν ή να δικαιολογηθούν, απέβαλε 15 ανθρώπους. Ήταν αυτή η διαδικασία που ήταν παρών και ο κ. Βότσης, όταν απέβαλε τον κ. Κολοκασίδη, ο οποίος πήγε δικαστήριο και εξευτέλισε την διαδικασία».

Σε σχέση με την παραίτηση του κ. Μερακλή από το σώμα του πειθαρχικού δήλωσε πως «δεν έχω αυτή την ενημέρωση. Αν όντως υπάρχει παραίτηση θα κοιτάξουμε την κατάσταση. Δεν υπάρχει θέμα να αντικατασταθεί το ένα μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου και θα συνεχιστεί η διαδικασία για 3,4 μέλη και οι οποίοι ζήτησαν αναβολή»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Ακάμα

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X