ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημοσκόπηση «Κ»: Από ποια κόμματα αντλεί ψήφους ο Χριστοδουλίδης (γραφικό)

Η εκλογική επιρροή του Χριστοδουλίδη ανέρχεται στο 34% και διεμβολίζει όλους τους κομματικούς χώρους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της «Κ» τα οποία μεταξύ άλλων παρουσιάζουν και τους πολιτικούς χώρους και σε ποιο ποσοστό αντλεί ψήφους η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Το ενδιαφέρον για τον πρώτο γύρο εστιάζει στη μονομαχία που εξελίσσεται μεταξύ των διεκδικητών της δεύτερης πολυπόθητης θέσης, αφού ο Χριστοδουλίδης φαίνεται να εξασφαλίζει ξεκάθαρο προβάδισμα 19 μονάδων από το δεύτερο υποψήφιο. Η εκλογική επιρροή του Χριστοδουλίδη ανέρχεται στο 34% και διεμβολίζει όλους τους κομματικούς χώρους. Κερδίζει 69% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ, αντλεί 32% από τον ΔΗΣΥ, ενώ κερδίζει ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 22% από το ΑΚΕΛ. Επιπλέον, κερδίζει 51% από την ΕΔΕΚ, 53% από την ΔΗΠΑ, 31% από το ΕΛΑΜ, 29% από τους Οικολόγους, 36% από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και 29% από τους ανένταχτους ψηφοφόρους.

Είναι εμφανές ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη δεν είναι μόνο πολυσυλλεκτική αλλά κερδίζει σημαντικό όγκο εισροών από τα δύο κόμματα που στηρίζουν τους βασικούς του αντιπάλους. Η συνολική εκλογική επιρροή του Χριστοδουλίδη (34%) καταμερίζεται σε 7% από ΔΗΣΥ, 4% από ΑΚΕΛ, 6% από ΔΗΚΟ, 8% από τα υπόλοιπα κόμματα και 9% από τους πολίτες που δεν ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Δημοσκοπήσεις: Τελευταία Ενημέρωση