ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόταση Αβέρωφ για λιμάνι: Το κράτος να αποποιηθεί το μέρος της αύξησής

Τι προτείνει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρέμβαση με κατάθεση πρότασης για το φλέγον θέμα που αφορά τις αυξήσεις στα τέλη λιμανιού Λεμεσού, επιχειρεί να δώσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του στα ΜΜΕ ο Αβέρωφ Νεοφύτου, παρακολουθώντας με προσοχή τη συζήτηση γύρω από τις αυξήσεις των λιμενικών τελών και αντιλαμβανόμενος πλήρως τη θέση τόσο τον εμπορευομένων, όσο και των καταναλωτών προτείνει να αποποιηθεί το κράτος το μέρος της αύξησης που του αναλογεί -τουλάχιστον σε ότι αφορά αυτή τη χρονική περίοδο- ενώ αναφέρει πως θα μπορούσε ο κρατικός μηχανισμός να απορροφήσει ακόμη και το σύνολο των αυξήσεων.

Αυτούσιες οι δηλώσεις Αβέρωφ

«Παρακολουθώ με προσοχή τη συζήτηση που αφορά στις αυξήσεις των λιμενικών τελών, οι οποίες αποτυπώνουν την αύξηση του πληθωρισμού στις τιμές των πρώτων υλών τα τελευταία χρόνια.

Αντιλαμβάνομαι τη θέση των εμπορευομένων αλλά και των καταναλωτών.

Γι’ αυτό προτείνω το κράτος να αποποιηθεί το μέρος της αύξησής που του αναλογεί, τουλάχιστον αυτή την περίοδο. Θα μπορούσε και να απορροφήσει και το σύνολο των αυξήσεων.

Για κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντα μια λογική και πρακτικά εφαρμόσιμη λύση. Και υπάρχουν λύσεις που και την ομαλή λειτουργία της αγοράς θα βοηθήσουν αλλά και τους καταναλωτές θα προστατεύσουν.

Προς τούτο αποστέλλω και σχετική με τα προαναφερόμενα επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων».

Δείτε την επιστολή εδώ.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση