ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΠΑ: Η «Ώρα της Γης» μια σπουδαία ευκαιρία αφύπνισης

Η ανακοίνωση της Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων με αφορμή την «Ώρα της Γης»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Σάββατο (27/3) στις 08:30 μμ,η «φωνή» χιλιάδων πολιτών σε όλο τον κόσμο, ενώνεται σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα για τη φετινή Ώρα της Γης. Σε σχετική ανακοίνωση της η Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων τονίζει τη σημασία της συμβολικής αυτής κίνησης αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η «Ώρα της Γης» αποτελεί κάθε χρόνο μια σπουδαία ευκαιρία αφύπνισης, αυτοκριτικής, αυτοβελτίωσης, καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης του καθενός μας με στόχο την αύξηση της προσωπικής και συλλογικής συνεισφοράς στη βελτίωση των συνθηκών στις οποίες όλοι ζούμε.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Απόψε για εξήντα λεπτά οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τιμούμε τον πλανήτη μας, στην καθιερωμένη πλέον «Ώρα της Γης», σβήνοντας τα φώτα.

Η «Ώρα της Γης» αποτελεί κάθε χρόνο μια σπουδαία ευκαιρία αφύπνισης, αυτοκριτικής, αυτοβελτίωσης, καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης του καθενός μας με στόχο την αύξηση της προσωπικής και συλλογικής συνεισφοράς στη βελτίωση των συνθηκών στις οποίες όλοι ζούμε.

Στις 20:30 απόψε θα κλείσουμε τα φώτα για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να συντονιστούμε με τον υπόλοιπο πλανήτη στην παγκόσμια προσπάθεια προστασίας της Φύσης, του αέρα που αναπνέουμε, του νερού που πίνουμε, μιας και τα πολύτιμα αγαθά δεν έχουν σύνορα.

Η Ώρα της Γης αποτελεί παγκόσμια δράση η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Μαρτίου από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση με στόχο να ενθαρρύνει τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς, να σβήνουν τoν μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, από τις 8:30'μ.μ. έως τις 9:30'μ.μ., ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2007 και σήμερα συμμετέχουν περισσότερες 7.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 187 χώρες.

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων προωθούμε κάθε ενέργεια η οποία προσθέτει το παραμικρό λιθαράκι στην απαραίτητη ασπίδα προστασίας του πλανήτη μας. Παράλληλα πιστεύουμε ότι η κυκλική οικονομία μπορεί να τροφοδοτήσει ένα ποιοτικό-πράσινο άλμα στην Κυπριακή οικονομία, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία νέων επαγγελμάτων και γενικά στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας.
Ως Κύπρος πρέπει και οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που απορρέουν από αυτήν, ώστε να καταφέρουμε τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα αξιοποιεί τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα κάνει ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, θα επενδύει στην αναβάθμιση της γεωργίας και την κυκλική οικονομία, θα προστατεύει το οικοσύστημα και την βιοποικιλότητα, θα σέβεται και θα προστατεύει τους φυσικούς μας πόρους.

Γνώμονάς μας ήταν και είναι η αναβάθμιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Αναζητεί ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση στο Κυπριακό η Λευκωσία με πλήρη δράση στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ