ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΠΑ: Ικανοποίηση για τη θεσμοθέτηση στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ

Η ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε τη σταδιακή περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων της χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και χαιρετίζουμε την πρόσφατη απόφαση για έναρξη στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, που αισιοδοξούμε ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω σύσφιξη δεσμών πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΗΠΑ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε τη σταδιακή περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων της χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και χαιρετίζουμε την πρόσφατη απόφαση για έναρξη στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, που αισιοδοξούμε ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω σύσφιξη δεσμών πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα μεταξύ των δύο χωρών.

Η εγκαθίδρυση ετήσιας διαβούλευσης, ως εργαλείο συνεργασίας, σε διάφορους και σημαντικούς τομείς όπως μεταξύ άλλων η οικονομία, η άμυνα και ασφάλεια, η ενέργεια, το εμπόριο και η εκπαίδευση, δύναται να ωφελήσει και να ενδυναμώσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα, η θεσμοθέτηση συστηματικού διαλόγου με τις ΗΠΑ αποτελεί εξέλιξη που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για ανάδειξη και ενίσχυση των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών συμφερόντων της χώρας μας.

Η κάθε στρατηγική επιλογή, βέβαια, κρίνεται εκ του αποτελέσματος και πρωτίστως στο Κυπριακό Πρόβλημα και ως εκ τούτου ως Δημοκρατική Παράταξη αναμένουμε η παρούσα εξέλιξη και συγκυρία να αποβεί προς όφελος της χώρας μας, με κύριο στόχο στην πρόοδο επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση