ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αδούλωτη Κερύνεια: Λανθασμένη η ικανοποίηση για αποτέλεσμα πενταμερούς

Σημειώνει πως δεν ήταν έτοιμη η διεθνής κοινότητα, όπως φάνηκε, να πιέσει για κλείσιμο του Κυπριακού τώρα

ΚΥΠΕ

Όσο μεγάλο διπλωματικό λάθος ήταν η συμμετοχή μας στην άτυπη Πενταμερή , άλλο τόσο μεγάλο διπλωματικό λάθος συνιστά η εκφραζόμενη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, σημειώνοντας πως "για ακόμη μια φορά, η κυπριακή Κυβέρνηση που έχει την ευθύνη της διαχείρισης του κυπριακού προβλήματος αντί να αναπτύσσει τη δική της πολιτική και τις δικές της πρωτοβουλίες, για αντιμετώπιση του προβλήματος και μάλιστα στη βάση της ουσίας του Κυπριακού, εσύρθη και πάλι στην παγίδα πρωτοβουλίας άλλων, της Βρετανίας, Αμερικής και Τουρκίας, οι οποίοι μάλιστα είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία μας".

Η Αδούλωτη Κερύνεια αναφέρει πως "από τη στιγμή που η πρόταση για τα δύο κυρίαρχα κράτη, μπήκε στην Ημερήσια διάταξη των συνομιλιών, διαδικασία που διασώθηκε, κατά τους πανηγυρίζοντες ηγέτες μας, η τουρκική πρόταση είναι σίγουρο ότι θα προωθηθεί στο παρασκήνιο της προετοιμασίας για τη νέα Πενταμερή που εξήγγειλε ο Γκουτέρες και πρέπει ο ξένος παράγοντας να προσδοκά ότι θα ενδώσουν οι ηγέτες μας".

Σημειώνει πως δεν ήταν έτοιμη η διεθνής κοινότητα, όπως φάνηκε, να πιέσει για κλείσιμο του Κυπριακού τώρα. "Θα μπορούσε αυτό να συμβεί στην Πενταμερή πιέζοντας την Τουρκία να αποσύρει τις νέες απαιτήσεις και να δεχθεί τη ΔΔΟ, όπως την έχουν μέχρι τώρα επεξεργαστεί. Φαίνεται προσβλέπουν να εξασφαλίσουν από μέρους μας και νέα πρόσθετα «δώρα» για την Τουρκία στα πλαίσια του εξευμενισμού της τον οποίο επιδιώκουν, για να ξαναπροσδεθεί η Τουρκία στο δυτικό άρμα, 100%", αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση