ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δένδιας: Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μόνο με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

Αναφερόμενος στην τελευταία Άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «διάλογο μεταξύ κωφών»

ΚΥΠΕ

«Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σεβασμό των κανόνων του 21ου αιώνα και του Διεθνούς Δικαίου», τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μιλώντας, το απόγευμα της Πέμπτης, στο συνέδριο «2021 Bled Strategic Forum», στο πάνελ με θέμα: «Η Μεσόγειος: μια γεωστρατηγική σκακιέρα».

Αναφερόμενος στην τελευταία Άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη στη Γενεύη, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για «διάλογο μεταξύ κωφών» και υπογράμμισε ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία έδωσε διάλεξη για το τι έγινε το ’40, το ’50 ή το ’60 αντί να πιάσει το νήμα από το Κραν Μοντανά και να ξεκινήσει ένα διάλογο για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.

«Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σεβασμό των κανόνων του 21ου αιώνα, το Διεθνές Δίκαιο, όχι με πρακτικές του 19ου αιώνα, με παράνομη κατοχή εδαφών, στρατιωτικές βάσεις και “διπλωματία των κανονιοφόρων”. Αυτό είναι το παρελθόν και δεν είναι καλό ούτε για την Τουρκία», σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι «τα πλεονεκτήματα από τη λύση του Κυπριακού είναι τόσο εμφανή και γίνονται κάθε μέρα και πιο φανερά που στο τέλος θα βρεθεί λύση. Άλλωστε πρέπει να είναι κανείς αισιόδοξος για να είναι πολιτικός».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση