ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενημέρωσε το Σάντσεθ για τις τουρκικές προκλήσεις ο Πρόεδρος

«Αυτό που έχει σημασία και αντανακλά την επιτυχία της επίσκεψης είναι το κοινό ανακοινωθέν το οποίο εκδόθηκε μετά τη συνάντηση», είπε ο κ. Αναστασιάδης

ΚΥΠΕ

Τη Δευτέρα θα εξεταστεί το έγγραφο επιλογών της ΕΕ και τότε θα διαπιστωθεί η κοινή συναντίληψη όσον αφορά την ανάγκη επιτέλους να επικρατήσει σεβασμός του διεθνούς δικαίου τόσο στη θάλασσα όσο και στη ξηρά, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα το απόγευμα την επίσκεψή του στην Ισπανία απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και είπε, μεταξύ άλλων, ότι ενημέρωσε τον Ισπανό Πρωθυπουργό για τα όσα σήμερα τεκταίνονται στην Κύπρο, για τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, τόσο στην ξηρά με τα θέματα που αφορούν το καθεστώς της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, τη στρατικοποίηση του βορείου κατεχόμενου τμήματος, αλλά και τις προκλήσεις στη θάλασσα.

«Την ίδια ώρα οφείλω να πω ότι η κατανόηση του Ισπανού Πρωθυπουργού ήταν απόλυτη. Ήταν μια δημιουργική και πολύ σημαντική συνάντηση τόσο με τον ίδιο όσο και αργότερα με τον Βασιλιά της Ισπανίας», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος είπε ότι συζήτησαν επίσης σωρεία άλλων θεμάτων που αφορούν διάφορα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες, όπως το μεταναστευτικό που και πάλι συνδέεται με την Τουρκία, την ειρήνη και σταθερότητα, την αύξηση των τιμών των καυσίμων και πολλά άλλα θέματα που αφορούν την Ευρώπη.

«Αυτό που έχει σημασία και αντανακλά την επιτυχία της επίσκεψης είναι το κοινό ανακοινωθέν το οποίο εκδόθηκε μετά τη συνάντηση», είπε.

Σε ότι αφορά την συνάντησή του με τον Βασιλιά είπε ότι είχαν μια μακρά, φιλικότατη συνομιλία επί των ιδίων θεμάτων, αλλά και επί πολλών άλλων θεμάτων.

«Οφείλω να πω ότι μια συνάντηση που κράτησε περίπου 3 ώρες έδωσε την ευκαιρία και στους δύο να διεξέλθουμε πολλών θεμάτων που αφορούν τις σχέσεις των χωρών μας, την ιστορικότητα των σχέσεων αλλά και της ανάγκης επιτέλους να επικρατήσουν οι αρχές και οι αξίες, τόσο του διεθνούς δικαίου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση