ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενημέρωσε του Ευρωπαϊκούς ηγέτες για το Κυπριακό ο Πρόεδρος

Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

ΚΥΠΕ

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις έκνομες ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά τόσο στη θάλασσα όσο και στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τους Ευρωπαίους ηγέτες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «στη σημερινή Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων τονίστηκε η στήριξη στη θέση της ΕΕ στο σύνολο της όσον αφορά την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο τρόπος για διατήρηση της ασφάλειας, της ευημερίας και της διαρκούς ειρήνης στην Ευρώπη».

«Υπογραμμίστηκε βεβαίως, την ίδια ώρα, ότι επιβάλλεται η προσήλωση των εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες», πρόσθεσε.

Ο κ. Πελεκάνος, σημείωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «στο περιθώριο της Συνόδου, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει Ευρωπαίους ηγέτες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις έκνομες ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά τόσο στη θάλασσα όσο και στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση