ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενημερώνει τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ ο Χριστοδουλίδης για τα Βαρώσια

Σειρά επαφών του Νίκου Χριστοδουλίδη με Ισραηλινούς Αξιωματούχους για διεύρυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ

ΚΥΠΕ

Διήμερη επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί στο Ισραήλ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οπως αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Χριστοδουλίδης έγινε δεκτός από τον ομόλογό του Yair Lapid. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι μεταξύ άλλων οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στην περιοχή, η περιφερειακή συνεργασία, το Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ - Ισραήλ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης βρίσκεται στο Ισραήλ κατόπιν πρόσκλησης από τον Ισραηλινό ομόλογό του Yair Lapid.
Σε ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρεθούν οι διαβουλεύσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του, που θα είναι και οι πρώτες που θα έχουν οι δύο Υπουργοί, αφότου ο κ. Lapid ανέλαβε καθήκοντα, τον περασμένο μήνα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τον Ισραηλινό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως των νέων προκλητικών και παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τη νέα Υπουργό Ενέργειας Karine Elharrar, με την οποία θα ανταλλάξουν απόψεις για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας και της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, καθώς και για τις προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ισραήλ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός σε χωριστές συναντήσεις από τον Πρόεδρο Isaac Herzog και από τον Πρωθυπουργό Naftali Bennett, με τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων , το Κυπριακό, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση