ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επίτιμος Πρόξενος του Βασιλείου της Τόνγκα στην Κύπρο ο Joseph Borghese

Είναι ο νεότερος ανάμεσα στους επίτιμους πρόξενους του Βασιλείου και ο διορισμός του ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο να εκδίδει το Προξενικό Δίπλωμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Ύπατη Αρμοστεία του Βασιλείου της Τόνγκα στο Λονδίνο ανακοινώνει ότι το Συμβούλιο του Βασιλιά Tupou VI έχει διορίσει τον Joseph Borghese ως Επίτιμο Πρόξενο του Βασιλείου της Τόνγκα με δικαιοδοσία σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο βασιλικός διορισμός ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να εκδίδει το Προξενικό Δίπλωμα για τον κ. Borghese στις 26 Ιανουαρίου 2021.

"Γνωστή και δημοφιλής προσωπικότητα για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο κ. Joseph Borghese, που είναι ο νεότερος ανάμεσα στους επίτιμους πρόξενους του Βασιλείου, είναι ο ιδρυτής των Borghese Ventures, Borghese Wine 365, Pundi X 365 και του ανθρωπιστικού οργανισμού “Hope For Children” CRC Policy Center. Το 2019, βραβεύθηκε ως Νέος Επιχειρηματίας της Χρονιάς στη Κύπρο και πρόσφατα εξελέγη από το Εμπορικό Επιμελητήριο Κύπρου ως Ταμίας του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Αυστραλίας" αναφέρει ανακοίνωση του Hope for Children.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτός ο διορισμός. Ως Επίτιμος Πρόξενος θα είμαι στην ξεχωριστή θέση να αναπτύξω περαιτέρω τις φιλικές και σεβαστές σχέσεις μεταξύ του Βασιλείου της Τόνγκα, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ», δήλωσε ο κ. Borghese.

Πρόσθεσε ότι λόγω του ότι «η Κύπρος και το Βασίλειο της Τόνγκα είναι μικρά νησιωτικά κράτη, μέλη της Κοινοπολιτείας και η Κύπρος είναι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν στρατηγικά από τη Τόνγκα και παράλληλα να αυξήσουν τα αμοιβαία οφέλη και για τις δύο χώρες».

Το Βασίλειο της Τόνγκα ή αλλιώς τα Φιλικά Νησιά είναι μια συνταγματική μοναρχία και δεν έχει αποικιστεί ποτέ. Με περισσότερα από 170 νησιά διατεταγμένα σε 740.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον Νότιο Ειρηνικό, και πληθυσμό περίπου 100.000, το μικρό αυτό Βασίλειο είναι ένα από τα πιο όμορφα και παρθένα νησιά του Ειρηνικού, αναφέρεται.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση