ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερτουγρούλογλου: Ζήτησε αναγνώριση των «κεκτημένων δικαιωμάτων» των Τ/κ από το Ουζμπεκιστάν

Ο «υπουργός εξωτερικών» συμμετείχε στην 26 συνεδρίαση του ΟΟΣ

ΚΥΠΕ

Το μήνυμα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητά «την επίσημη αναγνώριση της τδβκ και την επιβεβαίωση των κεκτημένων δικαιωμάτων της», έστειλε από το Ουζμπεκιστάν, ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Ο κ. Ερτουγρούλογλου συμμετείχε στην 26η συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (ΟΟΣ) που πραγματοποιήθηκε στην Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν.

«Είτε η ελληνοκυπριακή πλευρά το αποδέχεται είτε όχι, δεν υπάρχει επιστροφή από αυτό το νέο δρόμο που έχουμε πάρει. Οι Ελληνοκύπριοι και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποδεχτούν το αδιαμφισβήτητο γεγονός της Κύπρου. Υπάρχουν δύο ξεχωριστά κυρίαρχα κράτη, δύο ξεχωριστές δημοκρατίες και δύο ξεχωριστοί λαοί», ισχυρίστηκε ο κ. Ερτουγρούλογλου απευθυνόμενος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας. 

Στη συνάντηση, που συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών (Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Κιργιστάν, Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν και Τατζικιστάν), ο Ερτουγρούλογλου ευχαρίστησε την Κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣ, Khusrav Noziri και την ομάδα του για τη φιλοξενία. 

Υπενθυμίζοντας ότι «η τδβκ συμμετέχει στις δραστηριότητες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας από το 1992 και της χορηγήθηκε καθεστώς παρατηρητή το 2012», ο κ. Ερτουγρούλογλου πρόσθεσε ότι «οι Τουρκοκύπριοι συμμετέχουν με αφοσίωση στις συναντήσεις του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα» και ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί να φιλοξενήσει «συμμετέχοντες από όλα τα κράτη μέλη» στα κατεχόμενα.

Στα πλαίσια της ομιλίας του ο κ. Ερτουγρούλογλου επανέλαβε τις θέσεις της τ/κ πλευράς περί λύσης δυο κρατών. Ισχυριζόμενος ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία όσο η προσέγγιση της διεθνούς κοινότητας στο Κυπριακό παραμένει αμετάβλητη», ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι «η αποδοχή της πραγματικότητας επί του εδάφους θα επιτρέψει σίγουρα την πολυπόθητη σταθερότητα, ασφάλεια και συνεργασία στην Κύπρο». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση