ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευχαριστίες Μικάτι προς ΠτΔ για «εξαιρετική διπλωματική δήλωση» έναντι Νασράλα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Μικάτι και του επανέλαβε όσα είχε αναφέρει δημόσια, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν να παραμείνουν σε επαφή

ΚΥΠΕ

Τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη για τις δηλώσεις του έναντι των αντίστοιχων χθεσινών του ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξέφρασε ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, σε σημερινό γραπτό του μήνυμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μικάτι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την «εξαιρετική διπλωματική δήλωση» στην οποία προέβη χθες το βράδυ, απαντώντας σε προηγούμενη δήλωση του Χασάν Νασράλα, προσθέτοντας πως με τον τρόπο αυτό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «σταμάτησε κάθε μη σημαντική αντιπαράθεση».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν επίσης ότι από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Μικάτι και του επανέλαβε όσα είχε αναφέρει δημόσια, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν να παραμείνουν σε επαφή.

Εξάλλου, σε σημερινή ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη με τον Λιβάνιο ομόλογό Αμπντουλλά Μπου Χαμπίμπ.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συζήτηση επαναβεβαιώθηκαν οι στενοί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκαν περιφερειακές εξελίξεις, με τον κ. Κόμπο να υπογραμμίζει στον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση