ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φον Ντερ Λάιεν σε Αναστασιάδη: Στήριξη Ε.Ε. για λύση Κυπριακού στη βάση πλαισίου του ΟΗΕ

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου στο Twitter, χθες συνομίλησε τηλεφωνικά με την κ. Φον Ντερ Λάιεν και είχαν μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων

ΚΥΠΕ

Τη στήριξη της ΕΕ σε λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου εξέφρασε την Τρίτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου Αναστασιάδη στο Twitter, χθες συνομίλησε τηλεφωνικά με την κ. Φον Ντερ Λάιεν και είχαν μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, μετά την ισχυρή δήλωση των 27 της ΕΕ για τα Βαρώσια.

«Η κ. Φον Ντερ Λάιεν επανέλαβε τη στήριξη της ΕΕ για μια λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρεται στην ανάρτηση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, με δήλωση που εξέδωσε την Τρίτη εξ ονόματος των 27 κρατών μελών, ζήτησε αντιστροφή των τουρκικών ενεργειών στο Βαρώσι, οι οποίες είναι αντίθετες στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στη δήλωση επαναλαμβάνεται ότι «είναι ζωτικής σημασίας η Τουρκία να δεσμευτεί και να συνεισφέρει εποικοδομητικά στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια συνολική διευθέτηση, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Καταλήγει δε ανακοινώνοντας ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν τις ενέργειες στην επόμενη συνεδρίασή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση