ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Ινδή Ύπατη Αρμοστής επαναβεβαίωσε τις θέσεις της χώρας για το Κυπριακό

Υπέρ μίας λύσης στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ύπατη Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο Madhumita Hazarika Bhagat, σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αδάμο Αδάμου, επαναβεβαίωσε τις θέσεις αρχών της χώρας της υπέρ μίας λύσης, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και ευχήθηκε όπως η επικείμενη άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό στεφθεί με επιτυχία, αφού ενημερώθηκε από τον κ. Αδάμου για την επικείμενη άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Βουλή, ο κ. Αδάμου αναφερόμενος στην επικείμενη άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό, υπογράμμισε την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στην επίτευξη λύσης σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Σημείωσε ότι οι διχοτομικές θέσεις που προβάλλει η τουρκική πλευρά αντίκεινται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και εκφεύγουν του συμφωνημένου πλαισίου λύσης για το Κυπριακό και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Η εμμονή της τουρκικής πλευράς σε αυτές τις απαράδεκτες θέσεις και οι εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις, περιλαμβανομένου του ανοίγματος της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου, δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν, εκατέρωθεν, οι ιστορικοί δεσμοί και οι φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ινδίας και η κ. Bhagat χαρακτήρισε την Κύπρο ως έναν αξιόπιστο εταίρο για τη χώρα της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ινδίας σε όλους τους τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού, μέσω αυξημένων ανταλλαγών, όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Περαιτέρω, αντηλλάγησαν απόψεις για τις εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία Covid-19 και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στις δύο χώρες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευχαριστίες για τη σταθερή στάση αρχών και τη στήριξη της Ινδίας όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα υπό την ιδιότητα της χώρας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την τρέχουσα περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση