ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Λουτ και το σενάριο διαδοχής της

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η ίδια φέρεται να υπέβαλε ήδη την παραίτησή της για λόγους που δεν αφορούν το κυπριακό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τις προσδοκίες να είναι ιδιαίτερα χαμηλές για την 27η Σεπτεμβρίου μεταξύ άλλων στα του Κυπριακού συζητείται και ο ρόλος της Τζέην Χολ Λουτ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου στην Καθημερινή της Κυριακής η ίδια φέρεται να υπέβαλε ήδη την παραίτησή της –για λόγους που δεν αφορούν το κυπριακό- και δεν αποκλείεται αντικατάστασή της.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει ότι, μαζί με το ανοικτό της ημερομηνίας που θα διεξαχθεί το πρόγευμα, στο παρασκήνιο συζητείται και το ποιο θα είναι το μέλλον της Τζέιν Χολ Λουτ. Υπενθυμίζεται πως δεν έχει ακόμη διοριστεί ειδική απεσταλμένη του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, αλλά λειτουργεί ακόμη ως ειδική σύμβουλος. Για να μπορέσει να διοριστεί ως ειδική απεσταλμένη θα πρέπει να πάρει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επί του παρόντος αρνητικά βλέπει τον διορισμό της η Ρωσία και η Κίνα για λόγους που δεν συνδέονται με το Κυπριακό.

Σε αυτό το πλαίσιο τίθεται ζήτημα για το αν θα συνεχίσει ως έχει ή αν θα διοριστεί άλλο πρόσωπο ως ειδικός απεσταλμένος για το κυπριακό. Ήδη διπλωματικές πηγές, σημειώνουν πως έχει ήδη γνωστοποιήσει την παραίτησή της και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα διαδοχής της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση