ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιμάμογλου στην «Κ»: Εφικτή μια υγιής σχέση Ελλάδας-Τουρκίας

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, μιλά αποκλειστικά στην «Κ» λίγο πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ίσως είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, καθώς πρόκειται για τον πρώτο πολιτικό που νίκησε το κυβερνών κόμμα AKP στον δήμο της Κωνσταντινούπολης. Πριν από λίγες ημέρες η πρόεδρος του Καλού Κόμματος τον παρομοίασε με τον «Μωάμεθ τον Πορθητή», προκαλώντας αντιδράσεις. Οταν μάλιστα ερωτάται αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας δεν απαντάει.

Σημειώνει όμως με νόημα: Το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης που αισθάνονται κοντά στον πρόεδρο συζητούν καθημερινά για υποψήφιο πρόεδρο, ενώ υπάρχει πολύς χρόνος για τις εκλογές, αποτελεί στην πραγματικότητα μια ομολογία από τους ίδιους ότι υπάρχει πρόβλημα διοίκησης στη χώρα.

Στη συνέντευξή του στην «Κ» επικαλείται το παράδειγμα της προσέγγισης Παπανδρέου - Τζεμ για να υπογραμμίσει ότι είναι δυνατή μια υγιής και ειρηνική σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, και χαρακτηρίζει «καθήκον μας» τη συνέχιση αυτής της διαδικασίας με αμοιβαίες διπλωματικές κινήσεις και ισχυρές σχέσεις που καλύπτουν όλους τους τομείς της ζωής.

Διαβάστε τη συνέντευξη στους Μανώλη Κωστίδη και Αθανάσιο Έλλι στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση