ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιρλανδοί στρατιώτες εκπαιδεύουν Ουκρανούς στην Κύπρο

Η εκπαιδευτική αυτή επιχείρηση εντάσσεται στη λεγόμενη Αποστολή Στρατιωτικής Βοήθειας για την Ουκρανία (EUMAM) που έχει θεσπίσει η ΕΕ από το Νοέμβριο του 2022

ΚΥΠΕ

Ιρλανδοί στρατιώτες έχουν αρχίσει να εκπαιδεύουν Ουκρανούς συναδέλφους τους στην Κύπρο, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής των ιρλανδικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως ανέφεραν οι Irish Times, ο αντιστράτηγος Σον Κλάνσι είπε σε ετήσιο στρατιωτικό συνέδριο στο Τριμ της Ιρλανδίας την Τρίτη πως «Ιρλανδοί στρατιώτες βρίσκονται ήδη στην Κύπρο παρέχοντες βασική εκπαίδευση εξουδετέρωσης εκρηκτικών πυρομαχικών και αποναρκοθέτησης σε ουκρανικές δυνάμεις».

Η εκπαιδευτική αυτή επιχείρηση εντάσσεται στη λεγόμενη Αποστολή Στρατιωτικής Βοήθειας για την Ουκρανία (EUMAM) που έχει θεσπίσει η ΕΕ από το Νοέμβριο του 2022.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 24 χώρες-μέλη της ΕΕ, εκπαιδεύοντας τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επί εδάφους της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι κατά το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και εγκρίθηκε το πρόγραμμα EUMAM, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης είχε χαιρετίσει την απόφαση και είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση συμμετοχής της Κύπρου μέσω της παροχής εξειδίκευσης στον τομέα της αποναρκοθέτησης.

Η Ιρλανδία είχε δεσμευθεί για τη συμμετοχή 30 στρατιωτικών εκπαιδευτών στο πρόγραμμα, κυρίως στην εξουδετέρωση βομβών και στην παροχή ιατρικής βοήθειας στο πεδίο της μάχης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση